Lindenberg gaat samenwerking aan met DROOM!

Nijmegen, 7 november 2019

Lindenberg gaat samenwerking aan met DROOM!

De Lindenberg heeft op woensdag 6 november 2019 officieel het samenwerkingscontact getekend met DROOM!, specialist in arbeidsparticipatie. Binnenkort zullen twee medewerkers met een vergrote afstand tot de arbeidsmarkt het team van de Lindenberg versterken met facilitaire ondersteuning.

Ieders expertise verdient een plek
Teddy Vrijmoet, directeur van de Lindenberg, legt uit waarom zij deze samenwerking zo waardevol vindt voor de Lindenberg: “Voor ieders expertise is een plek. Dat is wat wij als Lindenberg ook voor het werkveld van cultuureducatie belangrijk vinden. Wij werken graag mee om voor iedereen die juiste werkplek te vinden, en dat komt voor ons nu binnen bereik met de coaching van DROOM!.”

Arbeidsparticipatie als natuurlijk onderdeel van de maatschappij
Jacobien den Biesen, algemeen directeur bij DROOM!, licht toe waarom zij deze samenwerking met veel enthousiasme aangaan: “DROOM! gelooft erin dat arbeidsparticipatie een natuurlijk onderdeel van de maatschappij kan zijn. Wij streven ernaar het label ‘afstand tot de arbeidsmarkt’ overbodig te maken, om een inclusieve maatschappij tot stand te brengen waarin voor iedereen een plek is. Om dit te bereiken zijn we afhankelijk van werkgevers en organisaties zoals de Lindenberg die de visie van DROOM! delen. Samen bieden we mensen een werkplek en ondersteunen hen zodanig dat ze deze kunnen behouden.” Werk is de ultieme vorm van meedoen in de maatschappij, legt Den Biesen uit: “Werk verschaft identiteit, laat je voelen dat je nuttig bezig bent. Werk levert status op, respect en waardering. Werk creëert verbondenheid met anderen, en doet je het beste uit jezelf halen. Het mooie is dat dit niet alleen geldt voor de medewerker: we zien het eveneens terug bij onze partners die al DROOM!-medewerkers in dienst hebben. Zij ervaren dat sociaal ondernemerschap ook het beste uit hén haalt.”

Twee ondersteuners
De samenwerking zal in het begin bestaan uit twee vacatures die door DROOM!-medewerkers worden ingevuld: een medewerker met groene vingers die zich op het onderhouden van de binnentuin gaat richten, en een medewerker die de afdeling beheer facilitair gaat ondersteunen. De medewerkers worden begeleid door een jobcoach vanuit DROOM!, die de expertise heeft om hen de begeleiding te bieden die zij nodig hebben. Beide vacatures staan nu uit, en zullen gevuld worden zodra DROOM! de perfecte kandidaten heeft gevonden voor de functies en locatie.