Gratis spaarlamp – Live Earth Marienburg, 7 juli

Nijmegen doet mee met Live Earth 

Inruilactie ‘een spaarlamp voor een gloeilamp’ 
* Er zijn 500 spaarlampen beschikbaar, dus wie het eerst…

 
Het charitatieve muziekspektakel Live Earth doet op 7-7-07 ook Nijmegen aan. Op deze zaterdag staat het Mariënburgplein de hele dag in het teken van Hier is Nu, de Nijmeegse variant van Live Earth. Overal ter wereld wordt dan uitgebreid stil gestaan bij de klimaatverandering.

 
In Nijmegen gebeurt dat door onder meer een eco-modeshow (waarbij het klimaatneutrale merk Dutch Spirit wordt gelanceerd), muziekoptredens, een debat, en een presentatie van een nieuwe zonnecel met hoog rendement die is ontwikkeld door de Nijmeegse Radboud Universiteit. De gemeente Nijmegen levert ook een bijdrage aan de dag in de vorm van een inruilactie ‘een spaarlamp voor een gloeilamp’. Wie een gloeilamp inlevert, krijgt gratis een nieuwe spaarlamp van de gemeente. Op deze manier kunnen alle bezoekers van Live Earth in Nijmegen direct bijdragen aan de strijd tegen klimaatverandering.

Daarnaast zullen verschillende instellingen en bedrijven met een duurzame achtergrond laten zien wat ze in huis hebben. Om in de geest van Live Earth te blijven wordt de dag feestelijk afgesloten met optredens van verschillende lokale bands en een dj.

Hier is Nu, de Nijmeegse variant van Live Earth wil iedereen bewust maken van de gevolgen van de klimaatverandering. Die is al in volle gang. De winters zijn steeds minder koud, de zomers worden steeds warmer. Ondertussen is iedereen doordrongen van het besef dat er iets moet gebeuren.

Hier is Nu Nijmegen wordt georganiseerd door studenten Milieukunde van de Radboud Universiteit Nijmegen, en begint om 13.00 uur op het Mariënburgplein, en duurt tot 23.00 uur. De gloeilampen kunnen tussen 13.00 en 18.00 uur ingeruild worden.