Losse en zware ladingen

Nijmegen, Maurik, 13-01-2009 • Maandagmiddag zagen surveillerende agenten over de Provincialeweg in Maurik een vrachtauto rijden die te zwaar beladen leek.

De surveillerende agenten lieten de bestuurder stoppen en vroegen de dienst verkeersongevallenanalyse (VOA) om het vermoeden te controleren. De agenten zagen hoe de achterkant van de vrachtauto naar beneden hing. Op de locatie vond een weging plaats door de dienst VOA waaruit bleek dat de auto overbeladen was. De vracht was 20% zwaarder dan toegestaan. Van hetzelfde bedrijf als de vrachtauto kwam een andere auto om de vracht deels over te laden. Er werd een proces verbaal opgemaakt voor de gemaakte overtreding van de wegen- verkeerswet.

Nijmegen
Rond datzelfde tijdstip maandagmiddag werd bestuurder van een auto met aanhanger gevraagd te stoppen. Langs de kant van de Voorstadslaan in Nijmegen parkeerde de 38-jarige man uit Nijmegen zijn auto. Op de aanhanger lagen onder andere hekken opgestapeld waarvan surveillerende agenten zagen hoe die gevaarlijk op en neer bewogen. De lading zat niet goed genoeg vast waarvoor de bestuurder een bekeuring kreeg. Ook had de 38-jarige man geen gordel om.