Louis Braillejaar en Valentijn in het muZIEum

muZIEum -15 februari 2009
 
Louis Braillejaar en Valentijn in het muZIEum

NIJMEGEN – Het Louis Braillejaar 2009 is onlangs wereldwijd geopend. Ook het muZIEum besteed dit jaar extra aandacht aan het brailleschrift. Zo kunnen bezoekers van 28 januari t/m 14 februari een Valentijnskaart schrijven, in braille. En hun geliefde bijvoorbeeld uitnodigen voor het bijzondere Valentijnsdiner – in het donker(!) op 14 februari in het muZIEum. Tevens schrijft het muZIEum een wedstrijd uit: Wie maakt het mooiste braillegedicht of gesproken Valentijnsverhaal?

Louis Braillejaar 2009
Louis Braille is de bedenker van het naar hem vernoemde schrift, waarmee blinden kunnen lezen en schrijven. Tal van activiteiten worden er georganiseerd in het kader van het Louis Braillejaar. Meer over het Louis Braillejaar is te vinden op www.louisbraille.nl  

Valentijnskaart
Braille lijkt op het eerste oog net een geheimschrift. Uitstekend geschikt voor een verborgen liefdesboodschap met Valentijn! Van woensdag 28 januari t/m zaterdag 14 februari 2008 liggen in het Practicum van het muZIEum gratis mooie Valentijnskaarten klaar, die bezoekers kunnen voorzien van een persoonlijke (liefdes)boodschap in braille.
De ontvanger van de kaart kan op de website van het muZIEum (www.muZIEum.nl) het braillealfabet downloaden om zo de tekst te vertalen.

Wedstrijd Valentijnsgedicht/verhaal
Wie schrijft het mooiste Valentijnsgedicht in braille? En wie spreekt het mooiste Valentijnsverhaal in?
Van 28 januari t/m 14 februari kunnen bezoekers van het muZIEum op woensdag, zaterdag en zondag in het Practicum een Valentijnsgedicht brailleren en in de studio een zelfgeschreven Valentijnsverhaal inlezen. Deelnemers krijgen hun gesproken bijdrage op cd thuisgestuurd.
Het beste Valentijnsgedicht in braille en het mooiste gesproken Valentijnsverhaal winnen een bon voor een diner in het donker. Op 14 februari worden de winnaars bekend gemaakt.

Data: woensdag 28 januari (14.30-16.30), 4 en 11 februari (13.30-16.30u), zaterdag 31 januari, 7 en 14 februari en zondag 1 en 8 februari (10.00-14.00u).
Kijk op de website www.muZIEum.nl voor meer informatie over de wedstrijd.

Valentijnsdiner… in het donker!
Op zaterdag 14 februari 2008 organiseert het muZIEum een bijzonder Valentijnsdiner. Namelijk een diner… in het donker! Je ziet niets, maar alle andere zintuigen worden op scherp gezet. Dat wordt een Valentijnsdate om nooit te vergeten. Reserveren is noodzakelijk en kan via 024-3828181.
 
 
Meer activiteiten Nijmegen en regio