LUX Mini viert 1-jarig bestaan met speciaal herfstprogramma voor jonge filmfans

Nijmegen – Arthouse LUX, in samenwerking met Go Short, viert op zondag 24 september het éénjarig bestaan van LUX Mini, het maandelijkse filmprogramma voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Om dit te vieren, is er een feestelijke editie met een speciaal herfstprogramma, nieuwe animatiefilms en een extra traktatie voor de jonge bezoekers.

LUX mini Go short films voor leftijd 2 tot 6
(c) Gerard Verschooten

LUX Mini is ontworpen om de jongste filmfans een unieke eerste filmervaring te bieden. Het programma bevat liefdevol gemaakte korte animatiefilms, met een zachter geluidsniveau en in een zaal waar de lichten niet volledig gedoofd worden. Sinds de lancering een jaar geleden is LUX Mini een doorslaand succes geworden. Linde Schut, die de programma’s voor LUX Mini organiseert, zei: “We krijgen van ouders te horen dat het een perfect uitje is voor kinderen van deze leeftijdsgroep. Ze waarderen vooral de unieke animatiefilms uit heel Europa.”

Het verjaardagsfeest van LUX Mini x Go Short begint om 11:00 uur in LUX en heeft een duur van 45 minuten. Tickets zijn verkrijgbaar voor € 6,00 (inclusief een drankje en een traktatie) en zijn zowel voor kinderen als hun ouders.

Over LUX Met zeven bioscoopzalen, een theaterzaal, een multifunctionele studio en een café staat LUX bekend als het grootste arthouse van Europa. Het biedt het hele jaar door een breed scala aan films, theatervoorstellingen, dans- en muziekvoorstellingen, debatten, evenementen en festivals. Het café is dagelijks geopend en nodigt bezoekers uit om te ontspannen, te ontmoeten, zich te verdiepen en inspiratie op te doen. In 2021 werd LUX erkend als een van de top 15 meest vooraanstaande arthouses ter wereld. Meer informatie is te vinden op lux-nijmegen.nl.