LUX – Nijmegen ongedeeld gezond? 22 jan

Dinsdag 22 januari
GGD-debat: Nijmegen ongedeeld gezond?

Wie in een ‘zwakke’ wijk woont, leeft over het algemeen minder gezond en minder lang. Dit komt onder meer door een ongezondere leefomgeving en een ongezondere leefstijl, zo wijst onderzoek uit.
Het Nijmeegse stadsbestuur heeft een ongedeelde stad als ideaal. Dus geen witte en zwarte, rijke en arme of gezonde en ongezonde wijken. De vraag is echter in hoeverre je invloed kunt uitoefenen op gezondheid en gezond gedrag. Kun je mensen aansporen te stoppen met roken en drinken, meer te bewegen en gezonder te gaan eten?
Volgens Koos van der Velden (hoogleraar public health aan de Radboud Universiteit), laten veel gemeenten kansen liggen als het gaat over de mogelijkheden van lokaal gezondheidsbeleid. Critici zeggen juist dat je het gedrag van mensen toch niet kunt beïnvloeden en dat lokaal beleid weinig uithaalt.
Wat zijn de (on)mogelijkheden van lokaal gezondheidsbeleid? Kun je (on)gezond gedrag van mensen, beïnvloeden? Of moet je verder kijken dan gedrag? Debat met onder anderen Koos van der Velden, Thea de Graaf (directrice basisschool De Zonnewende) en Lenie Scholten (Nijmeegs wethouder Zorg en Welzijn, Jeugd, Integratie, Emancipatie), onder leiding van Piet-Hein Peeters. Tijdens het debat wordt het nieuwe Nijmeegse gezondheidsbeleid gepresenteerd.
Dinsdag 22 januari / aanvang 20 00 uur / gratis toegangskaarten verkrijgbaar aan de kassa van LUX / reserveren via 0900 589 46 36 (25 ct per minuut)
In samenwerking met de GGD Regio Nijmegen