Monsters Of Maddogs Festival, 25 okt

Vijf hardcore/metal bands in OJC Maddogs
 
Op zaterdag 25 oktober zal in OJC Maddogs in Groesbeek de tweede editie van het festival Monsters Of Maddogs plaats vinden. Achtereenvolgend zullen de bands Divine Sins, 12 Gauge, As Enemies Arise, When All Life Ends en Enemy Ground optreden.

Het festival zal worden geopend met stevige death metal door de band Divine Sins uit Hilversum. Zij worden gevolgd door 12 Gauge uit Boxmeer. 12 Gauge speelt metalcore en haalt zijn invloeden uit bands als Pantera en Lamb Of God. Deze band staat garant voor een zeer energieke live show. Als derde is de beurt aan de hardcore-metal formatie As Enemies Arise. Deze band van jonge Brabanders bestaat pas sinds 2007, maar heeft in zijn korte bestaan al in grote toonaangevende zalen gespeeld zoals 013 in Tilburg en de Melkweg in Amsterdam. Als één na laatste zal When All Life Ends uit Rotterdam optreden. When All Life Ends speelt een creatieve mix van hardcore en deathmetal. In 2007 bracht de band haar eerste full length CD uit, getiteld “Reign Of Ruin”. Deze CD werd zeer positief ontvangen door zowel de binnenlandse, als de buitenlandse pers. De afsluiter van het festival is Enemy Ground uit Gemert. Deze band speelt energieke hardcore met veel metal invloeden en is de laatste tijd een begrip geworden onder liefhebbers van het genre. In 2006 verscheen de eerste demo van Enemy Ground en sindsdien toerde de band heel Europa door. Vorig jaar reisde de Enemy Ground naar Denemarken om in de bekende studio Smart ’n Hard haar debuut plaat op te nemen. Deze plaat werd een succes leverde Enemy Ground de definitieve erkenning die de band verdient.

Op zaterdag 25 oktober zal de eerste band al vroeg aftrappen; om 19.00 uur. De entree bedraagt € 6,00. Voor meer informatie kunt u kijken op www.ojcMaddogs.nl