Malden, Dreumel – Bestuurders met drank op

Twee bestuurders met drank op aangehouden
 
Malden, Dreumel, 31-01-2009
 • Vrijdagavond in Dreumel en later die nacht in Malden hield de politie twee personen aan wegens rijden onder invloed. Het gaat bij de eerste om een beginnende bestuurder, de tweede betreft een doorrijder na aanrijding.

Agenten, vrijdagavond bezig met een surveillance in Dreumel, zagen rond 22.00 uur een bestuurder rijden op de Rooijsestraat. Zij gaven hem een stopteken, waaraan de man pas op de Van Heemstraweg voldeed. Na openen van het portier zag de politieman de bestuurder met een flesje bier achter het stuur zitten. Meteen volgde een blaastest. De ademanalyse gaf een uitslag van 135 ugl/, te hoog voor de categorie beginnend bestuurder waar deze man onder valt. Proces-verbaal tegen de 21-jarige inwoner van Alphen is opgemaakt.

In Malden werd zaterdagmorgen vroeg een 33-jarige Maldenaar onder invloed aangehouden. Omstreeks 05.25 uur werd melding gemaakt van een situatie van doorrijden na een aanrijding op het Kerkplein. Agenten gingen er poolshoogte nemen en troffen een auto met schade aan de linkerkant. Daarbij stond een man, de gedupeerde, die kort daarvoor een klap had gehoord en zag dat een andere auto tegen de zijne was gereden. In plaats van het ter plekke af te regelen, ging deze bestuurder ervandoor. De Maldenaar kon nog wel zijn kenteken lezen, dit gaf hij door aan de agenten. Die reden direct door naar de woning van de tenaamgestelde, eveneens een inwoner van Malden.

De 33-jarige vertelde een wat onsamenhangend verhaal. De agenten namen vervolgens een blaastest af, daarna een ademanalysetest. De hoge uitslag van 705 ug/l was reden om meteen het rijbewijs van de man in te vorderen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.