Malden – Heterdaad met harddrugs

Malden, 08-02-2009 • Zaterdagmiddag rond twee uur zijn een 53-jarige man uit Nijmegen en een 51-jarige man uit Malden op heterdaad betrapt in het kopen en verkopen van harddrugs.

De twee mannen werden door een agent gezien bij de Promenade in Malden. Door hun gedrag en bewegingen was voor de agent duidelijk dat er iets aan de hand was en op dealen leek. De agent hield hen kort in de gaten, op afstand. De 51-jarige man was hierbij te voet en de 53-jarige man zat in een personenauto. De 51-jarige man stapte in de auto, reed enkele meters mee in de auto en stapte vervolgens weer uit.

Uit het raam
De agent hield hierop de 53-jarige man staande maar deze reed eerst nog even een rondje over de Promenade waarbij de agent zag dat er iets uit het raam van de auto werd gegooid. Dit bleken later 9 bolletjes met vermoedelijk cocaïne of heroïne te zijn. Daarna gaf hij gehoor aan het stopteken. De 53-jarige man werd aangehouden op verdenking van overtreding van de opiumwet. De 51-jarige man werd even later ook op verdenking van overtreden van de opiumwet bij zijn woning aangehouden. Hij bekende harddrugs te hebben gekocht. Beide zijn overgebracht naar het politiebureau in Nijmegen voor verder verhoor.