Man onttrekt zich aan aanhouding

Nijmegen, Arnhem, 23-02-2009 • Zondagnacht is een 37-jarige man uit Arnhem aangehouden in diezelfde plaats. De Arnhemmer was tijdens een alcoholcontrole op de Kronenburgersingel in Nijmegen betrapt met teveel alcohol op. Na de controle gaf hij echter gas.

Een motoragent had de Arnhemmer aan de kant gezet om hem te controleren. De agent vroeg hem naar zijn rijbewijs, maar de bestuurder kon hem deze niet tonen. De agent liet hem blazen en het apparaat gaf een indicatie dat de bestuurder teveel alcohol op had. De agent zei tegen de bestuurder dat hij was aangehouden. De bestuurder dacht daar anders over en gaf gas. Hij reed met hoge snelheid in de richting van de Waalbrug. De Arnhemmer maakte daarbij de nodige overtredingen.

 

De agent op de motor en een inmiddels gewaarschuwde surveillanceauto gingen achter de Arnhemmer aan. Op de snelweg tussen Nijmegen en Arnhem werd door de Arnhemmer met hoge snelheid gereden. In Arnhem waren de collega’s al op de hoogte en kon de coureur even later met behulp van meerdere politieauto’s tot stoppen worden gedwongen. Op het bureau bleek de man niet in het bezit van een rijbewijs en bloedalcoholgehalte te hebben van 535 ug/l in plaats van de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Ook werden er bij hem verdovende middelen aangetroffen. De man werd ingesloten in Nijmegen. Maandag zal de man uitgebreid gehoord worden en zal er proces-verbaal worden opgemaakt.