Mantelzorg Nijmegen start met geheel nieuwe cursus ‘Na het mantelzorgen’

mantelzorg005

Mantelzorg Nijmegen is er voor alle mantelzorgers en professionals in Nijmegen. Naast de bestaande activiteiten, bijeenkomsten en cursussen wordt vanaf 2023 gestart met de cursus ‘Na het Mantelzorgen’. Deze cursus is bedoeld voor mensen die geen mantelzorger meer zijn omdat degene voor wie ze zorgden is overleden.

Mantelzorg Nijmegen 
Het aanbod van Mantelzorg Nijmegen bestaat uit individuele ondersteuning, collectieve ondersteuning en ondersteuning voor professionals. Ze hebben extra aandacht voor drie specifieke doelgroepen: jonge mantelzorgers, mantelzorgers met een migratieachtergrond en GGZ-mantelzorgers. Naast het ondersteunen van mantelzorgers worden er ook activiteiten, informatiebijeenkomsten en cursussen georganiseerd. Hester Siemons, Mantelzorgconsulent bij Mantelzorg Nijmegen: ‘bijna alle hulp of zorg richt zich op degene die de hulp nodig heeft, wij zijn er juist voor degene die daarnaast staat’.  
 
Cursus ‘Na het Mantelzorgen’ 
In januari 2023 start de geheel nieuwe cursus ‘Na het Mantelzorgen’. De persoon voor wie de mantelzorger heeft gezorgd is overleden, hoe geef je dan weer invulling aan je leven? Er is aandacht voor hoe je omgaat met dit verlies. ‘Naast rouwverwerking kijken we ook naar hoe men de draad van het leven weer kan oppakken, vertelt Marie Louise, mantelzorgconsulent bij Mantelzorg Nijmegen.
 
Ben je of ken je iemand die zich aan wil melden voor de nieuwe cursus? Neem dan contact op met Mantelzorg Nijmegen. Ook voor vragen of meer informatie kan er contact op worden genomen. Meer informatie over Mantelzorg Nijmegen is te vinden op www.mantelzorg-nijmegen.nl.  
 
Sterker sociaal werk 
Mantelzorg Nijmegen is onderdeel van Sterker sociaal werk. Sterker sociaal werk ondersteunt iedereen met een vraag, of situatie in het dagelijks leven, die zij zelf niet of niet alleen kunnen oplossen. Samen staan we sterker. Meer informatie over Sterker is te vinden op www.sterker.nl.