Mario Been verlengt contract tot medio 2012

Nijmegen, 18 december 2008
 
N.E.C. en trainer Mario Been zijn voor de tweede maal een tussentijdse verlenging van zijn verblijf in Nijmegen overeen gekomen. Het huidige contract van de N.E.C. trainer liep nog door tot medio 2010, dit is nu met twee jaar verlengd tot medio 2012.
 
Mario Been begon zijn Eredivisie-trainersloopbaan in 2006 bij N.E.C. Na afloop van het eerste seizoen eindigde N.E.C. op een 10e plaats na uitschakeling in de Play-offs voor de Intertoto Cup. Het tweede seizoen leverde N.E.C., na het winnen van alle Play-off wedstrijden voor UEFA Cup voetbal, directe plaatsing voor het prestigieuze toernooi op.

Gedurende dat seizoen werd het verblijf van Mario Been bij N.E.C. al eens tussentijds verlengd met twee seizoenen. Nu, lopende het seizoen 2008-2009, is dit wederom het geval.

Technisch Directeur Carlos Aalbers is verheugd met het feit dat Mario Been langer als trainer van N.E.C. zal aanblijven: ‘We hebben het afgelopen jaar met N.E.C. uitstekende sportieve prestaties neergezet en zien dat de club op alle fronten in ontwikkeling is. De technische staf, onder leiding van Mario Been, heeft hier een belangrijke bijdrage aan geleverd. Met deze contractverlenging kunnen we al onze ambities verder verwezenlijken.’

De hoofdpersoon in kwestie licht zijn keuze ook graag nog even toe: ‘Er is de afgelopen dagen weer veel gespeculeerd over mijn toekomst als trainer. Met deze keuze creëer ik duidelijkheid voor N.E.C., voor mezelf en voor de buitenwacht. Zoals ik wel vaker aangeef; ik heb het enorm naar mijn zin in Nijmegen en zie veel perspectief. Dat zijn voor mij de belangrijkste beweegredenen geweest om langer bij deze mooie club te blijven.’
 
Bron N.E.C. Nijmegen