Marishuis Heumen doet mee aan landelijke actie Prins Bernhard Fonds

Marishuis
Panoramafoto Marishuis – foto Gerton Hermers

Van 28 mei tot en met 5 juni 2021 doet het Ateliermuseum Jac Maris mee aan de jaarlijkse actie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. In totaal collecteren 1182 organisatie in het hele land om geld op te halen voor lokale cultuur en natuur. De collecte is dit jaar voor de tweede keer mobiel, via appjes, mailtjes en social media. De opbrengst van de actie is voor de organisaties die actievoeren. Ateliermuseum Jac Maris voert actie om een van de vele activiteiten in ons museum te kunnen bekostigen. Deze keer willen we de originele Generaal de Bons plaquette uit Grave, die we binnenkort als schenking ontvangen, maar die in zeer slechte staat is, laten restaureren.

Het Ateliermuseum Jac Maris, gevestigd in een meer dan honderd jaar oud gebouw, is een uniek museum in Nederland. Het heeft een collectie waarin je de hele 20e eeuw terugvindt. De tijd van oorlog en verzet in de regio, de dagen van het Rijke Roomse leven en de periode van wederopbouw en welvaart in de na-oorlogse decennia. Kortom het museum is een boeiende tijdcapsule. En met de opbrengst van de collecte kunnen we daar weer iets bijzonders aan toevoegen.

Vorig jaar is de actie van het Prins Bernhard Fonds voor het eerst mobiel georganiseerd: geen bussen en collectanten meer langs de deur. Het Cultuurfonds gaat op diezelfde voet verder. Het is veiliger voor de collectant én makkelijker voor de organisatie. Er is nog steeds grote noodzaak om lokale cultuurorganisaties te steunen. Vandaar dat het Cultuurfonds de hele netto opbrengst weer teruggeeft aan de organisaties die collecteren. www.marishuis.nl