Lindenholt – Melding vuur en gas in woonwijk

Nijmegen, 07-02-2009 • Een melding over een bewoner die met vuur bij zijn woning speelde terwijl buurtbewoners bekend was dat in de woning meerdere gasflessen stonden, zette politie en brandweer op scherp. In de wijk Lindenholt ontstond daardoor vrijdagmiddag even een dreigende situatie, die snel opgelost kon worden door adequaat ingrijpen van politie en brandweer.

Een 39-jarige man werd door de politie bij zijn voordeur aangehouden nadat hij ‘naar buiten was gepraat’. Politie en brandweer besloten daartoe nadat omwonenden hadden gemeld dat in de woning van de man gasflessen stonden en dat hij op dat moment met ‘brandende dingen bezig was’.

14 gasflessen
In totaal werden in de woning 14 gasflessen aangetroffen waarvan 13 een inhoud van ruim 26 liter hadden en één een inhoud van 12 liter. De gasflessen zijn direct verwijderd uit de woning met hulp van de woningbouwvereniging.

Gezamenlijke oplossing
De 39-jarige man werd kort ingesloten maar kon vrijdagavond laat weer naar zijn woning. De gasflessen waren ondertussen verwijderd. De woning van de man was nagenoeg onbewoonbaar en had geen eigen elektriciteitsvoorziening. Politie, crisisdienst en woningbouwvereniging zoeken gezamenlijk naar een oplossing.