Merel Roze in jury Neplog Wedstrijd

10 september 2007

Merel Roze neemt zitting in de jury van de Op Ruwe Planken Neplog Wedstrijd. Roze debuteerde vorig jaar met Fantastica, de eerste Nederlandse roman over het leven van een weblogger. De jury bestaat verder uit Frank Tazelaar, directeur van literair productiehuis Wintertuin, en Willem-Sjoerd van Vliet, hoofdredacteur van literair tijdschrift Op Ruwe Planken.

Wintertuinfestival
Op 1 december maakt Merel Roze de winnaar van de wedstrijd bekend tijdens het Wintertuinfestival in De Lindenberg in Nijmegen. De winnaar krijgt € 100,- aan boekenbonnen en is verzekerd van publicatie van enkele neplogfragmenten in literair tijdschrift Op Ruwe Planken.

Tientallen aanmeldingen
De bijzondere wedstrijd, uniek in zijn soort, blijkt tot nu toe een succes. Al tientallen schrijvers hebben zich aangemeld voor de wedstrijd en zijn een neplog begonnen. Een groot deel van deze neploggers laten hun lezers tot de deadline in de waan van realiteit. Een klein deel komt nu al uit de kast met het feit dat het om een neplog gaat. Van deze laatste groep zijn links te vinden op www.orpneplog.web-log.nl.

Deadline 9 november
Het is nog steeds mogelijk om mee te doen. Creëer een fictief personage en vertel zijn of haar verhaal door middel van een neplog. Meld je aan bij Op Ruwe Planken en beëindig het verhaal op je blog vóór 9 november 2007. Kijk voor de wedstrijdbepalingen en meer informatie op www.orpneplog.web-log.nl