Met drank op achter het stuur

Berg en Dal, Zaltbommel, Groesbeek, Kerkdriel, 24-02-2009 • Op verschillende plaatsen in de regio zijn maandag alcoholcontroles gehouden. Hierbij zijn zes automobilisten aangehouden, omdat zij teveel gedronken hadden en waren gaan rijden.

Op de Oude Holleweg in Berg en Dal hielden surveillerende agenten maandagmiddag een 41-jarige man uit Malden en een 38-jarige vrouw uit Beek Ubbergen aan. Uit de ademanalyse bleek dat de man uit Malden een alcoholpromillage van 260 ug/l had, terwijl 220 wettelijk is toegestaan. Hij heeft een proces verbaal gekregen en een rijverbod van twee uur. De vrouw blies  “F” op de blaastest, wat betekent dat zij vermoedelijk meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. De 38-jarige is vervolgens aangehouden. Op het bureau blies de verdachte 415 ug/l bij de ademanalysetest. De 38-jarige vrouw is later die avond met een proces-verbaal en een rijverbod van drie uren heengezonden.

 

Zaltbommel

In Zaltbommel overtrad een 46-jarige man uit Ophemert de wet door met alcohol op te gaan rijden. De man blies 310 ug/l. Hij kreeg hiervoor een proces verbaal en een rijverbod van 2 uur.

 

Op de Rembrandtstraat hielden agenten maandagmiddag een 65-jarige man uit Zaltbommel aan. Hij viel op omdat hij slingerend over de weg reed. De man bleek een alcoholpromillage van 820 ug/l te hebben. Hij heeft hiervoor een proces-verbaal gekregen en een rijverbod van 10 uur. Tevens is het rijbewijs van de man in beslag genomen.

 

Groesbeek

Op de Gooiseweg controleerden agenten maandagavond een 53-jarige man uit Groesbeek op alcohol De man blies 375 ug/l, waarop hij een rijverbod van drie uur en een proces verbaal kreeg. De Groesbeker is later die avond weer in vrijheid gesteld.

 

Kerkdriel

In Kerkdriel hielden agenten maandagnacht een 25-jarige man aan op de Tolweg omdat hij teveel alcohol had gedronken en toch was gaan rijden. Bij de ademanalysetest blies de man 325 ug/l. Hij heeft een proces- verbaal en een rijverbod van 2 uur gekregen.