Met jou naar de Tuin der Lusten, 28 sept

Kasteel Hernen
Zondag 28 september 2008, aanvang 14.00 uur
 
Een Russische Herfst
Een verassende ontmoeting met werken van de Russische componisten.
Het concert start met de uitvoeringen van Nicolai Medtner `6 Sprookjes voor piano` en van I.Stravinsky/G. Pergolezi `Suite Italienne`voor altviool en accordeon.

Na de pauze volgt het programma:
`Met jou naar de Tuin der Lusten`
Theatrale vertelling Dante en Beatrice.
Acteur Arthur Boni vertelt over de raadselachtige liefde van de Italiaanse dichter Dante voor zijn Beatrice. In zijn Goddelijke Komedie nam hij haar mee op zijn literaire reis naar het Paradijs, waarin zij hem het mysterie van de hemel onthulde.

Muziek en beeld: De Russisch – Nederlandse componist Michael L. Geller overleed plotseling in december 2007. Zijn laatste compositie trio NEBO (hemel in het Russisch) voor piano, altviool en accordeon zal in Hernen zijn postume première beleven.
Tijdens de uitvoering worden de fascinerende beelden van Jeroen Bosch`s Paradijselijke Liefdestuin vertoond. De muziek klinkt als de Vaarwel Tango van de componist.
Een Russische Herfst is bedoeld als een ode aan Michael L. Geller en zijn aangrijpende muziek.

De Russische pianiste Anastasia Safonova, de Turkse altvioliste Esra Pehlivanli en de Duitse accordeonist Marko Kassl zijn veel geprezen winnaars van de verschillende Internationale Concoursen.
Het programma wordt afgesloten met Russische hapjes.

Entreeprijs: €15,-
Informatie en reserveringen: T. 0483-531387 E-mail: brediusstichting@hetnet.nl
Meer informatie: www.brediusstichting.nl