Moeder en zoon aangehouden

Nijmegen, 15-01-2009 • Woensdagavond zijn een 57-jarige vrouw en haar zoon van 35, beiden afkomstig uit Nijmegen, aangehouden in hun woning. Zij worden verdacht van vernieling en openlijke geweldpleging.

Agenten kregen woensdag aan het eind van de middag het verzoek naar een telefoonwinkel te gaan in winkelcentrum Dukenburg. Daar waren door twee klanten spullen vernield.

 

Een klant, de 35-jarige man uit Nijmegen, was met een beschadigde telefoon naar de winkel gekomen. Daar werd hem medegedeeld dat de schade niet onder de garantie viel. Hierop werd hij zo kwaad dat hij het toestel in tweeën brak en al scheldend het pand verliet. Even later kwam hij terug met zijn moeder die een personeelslid begon te bedreigen. Vervolgens gooide zij verschillende spullen, waaronder een laptop, op de grond. Ook werd er door haar met spullen gegooid in de richting van de medewerker.

 

Vervolgens hebben moeder en zoon de winkel verlaten. Omdat bij het personeel de identiteit van de 35-jarige man bekend was konden beiden later thuis worden aangehouden. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.