Moeders Mooiste

Moeders Mooiste
Natuurmuseum Nijmegen – 18 januari t/m 30 augustus 2009

Moeders Mooiste is een tentoonstelling over de variatie in uiterlijk bij mens en dier. Werkelijk niemand is helemaal tevreden over zijn uiterlijk. In Moeders Mooiste wordt op speelse wijze die vormenrijkdom in beeld gebracht. Natuurlijk gaat het hier vooral om het uiterlijk van dieren. Maar wie weet is het een troost om achter je eigen spiegelbeeld de gedaante van een hangbuikzwijn te zien opdagen. De expositie Moeders Mooiste is in het Natuurmuseum Nijmegen te zien van 18 januari tot en met 30 augustus 2009.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand… Wie kent die woorden niet? En iedereen kent zijn eigen spiegelbeeld. Iedere dag weer die confrontatie met die mopneus, die weerbarstige kuif, die uitstaande oren; niet om uit te staan! In Moeders Mooiste worden aan de hand van sprookjes de gekste dieren getoond. De spekrollen van het varken, de spillebeentjes van de reiger of de kale kop van de maraboe: ze zijn de moeite van het bekijken waard. Er zijn wel zeventig dieren met een vreemd uiterlijk te bewonderen.

Eigenlijk hebben die dieren het nog getroffen met hun vreemde uiterlijk. Want die pinnige snuit van een scholekster is wel handig om voedsel te zoeken. De flaporen van de olifant brengen verkoeling en de platvoeten van de zwaan blijken prima roeispanen. Voor jong en oud zijn er spelletjes die vorm en functie van dieren toelichten. Dieren hebben hun staarten niet voor de show; ze maken er juist goed gebruik van. Bezoekers krijgen de kans enkele staarten op een juiste manier te monteren. Ook kun je lopen als een olifant. Schoenen uit, poten aan, en dan maar rondhompelen! De expositie is geschikt voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar.

Adres: Natuurmuseum Nijmegen, Gerard Noodtstraat 121 in Nijmegen. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zon- en feestdagen van 13.00 tot 17.00 uur. Entree: € 3, – voor volwassenen en € 1,50 voor kinderen en 65+. Kijk voor meer informatie op www.natuurmuseum.nl
 
 
Rubriek Exposities Nijmegen e.o.