GGD pakt opnieuw muffe klaslokalen aan

Nijmegen, 10 december 2008
 
Naar aanleiding van de positieve resultaten vorig jaar, geven de Gelderse GGD’en een vervolg aan het project ‘Frisse lucht op school’. In de winter van 2008/2009 worden in totaal 115 scholen bezocht, met als doel de ventilatie in klaslokalen te verbeteren. Hierdoor kunnen veel gezondheidsklachten voorkomen worden.
 
De binnenlucht op de meeste scholen is niet fris genoeg. Dit leidt tot gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, dufheid en benauwdheid. Bovendien kunnen leerlingen en leerkrachten zich minder goed concentreren, waardoor de leerprestaties achteruit gaan.

Het project ‘Frisse lucht op school’ richt zich op het verbeteren van het ventilatiegedrag van leerkrachten. Door een verbetering in het ventilatiegedrag wordt de lucht in de klaslokalen aanzienlijk frisser. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een beproefde methode die ook vorig jaar effectief bleek. Toen werden 160 scholen in Gelderland onderzocht en geadviseerd door de GGD. Het ventilatiegedrag van leerkrachten verbeterde en de lucht in de klaslokalen werd frisser, zo bleek uit onderzoek van GGD Nederland.

Het project wordt gesubsidieerd door het ministerie van VROM en uitgevoerd door GGD’en. In de regio Nijmegen worden in de maanden december en januari in totaal 12 scholen onderzocht. Ook dit jaar waren er weer meer aanmeldingen van enthousiaste scholen, dan in het project konden worden gehonoreerd.
 
Bron GGD Nijmegen