Museum Het Valkhof – Claus Richter, 22 juli

Nijmegen, 4 juli 2007
 
Performance door kunstenaar Claus Richter bij expositie Steps & Stairs
Zondag 22 juli om 14.00 uur in de Projectruimte

Op zondag 22 juli 2007 om 14.00 uur verzorgt beeldend kunstenaar Claus Richter een Performance-optreden in de tentoonstelling Steps & Stairs. Claus Richter is een
van de acht Duitse kunstenaars die aan deze tentoonstelling deelnemen.
In zijn performance Magic Door laat Richter zich inspireren door het gerealiseerde kunstwerk.
De overige kunstenaars in de groepstentoonstelling zijn Alexandra Gaul, Tobias Hantmann, Ellen Hutzenlaub, Daniel Müller-Friedrichsen, Martin Pfeifle, Claus Richter, Kathrin Sehl en Astrid Sourkova. Steps & Stairs is nog tot en met 5 augustus in de Projectruimte van Museum Het Valkhof te zien.

Claus Richter (1971) woont en werkt in Düsseldorf.
De luchtigheid van film en entertainment worden als het tegenovergestelde van de ernst van de beeldende kunst beschouwd. Voor Claus Richter bevatten vermaak en entertainment echter precies die elementen waarmee hij zich als kunstenaar wil manifesteren. Als beeldend kunstenaar bouwt hij filmattributen en filmdecors na. Bij dit nabouwen gedraagt hij zich als ‘superfan’.
Pretparken en fancultuur interesseren hem in hoge mate en hij schreef meerdere artikelen over het onderwerp. Als cultuurwetenschapper is hij ervan overtuigd dat binnen deze structuren nieuwe sociale relaties tot stand komen.

Bezoekers kunnen de performance bijwonen met een museumticket.

Museum Het Valkhof, Kelfkensbos 59, Nijmegen, T: 024-3608805.
www.museumhetvalkhof.nl 
Open: di-vrij: 10-17; za, zo, feestdagen 12-17 uur . Vrijdag 20 juli gesloten (Intocht Vierdaagse).