Peruaanse kerstgroepen komen tot leven


Peruaanse kerstgroep – Drie koningen
 
Peruaanse kerstgroepen komen tot leven
Madoc – Djaico en de Sterrentocht
  
Beeldend Theater Madoc speelt een speciale kerstvoorstelling: Djaico en de Sterrentocht. Een beeldende voorstelling voor het hele gezin. Deze voorstelling is geïnspireerd op twee Peruaanse kerstgroepen, die nog t/m 6 januari 2009 te bewonderen zijn in de tentoonstelling De mooiste kerstgroepen in Museumpark Orientalis. De Peruaanse kerstgroepen komen in de theatervoorstelling én in het museumpark tot leven!

De mooiste kerstgroepen
Van 13 december 2008 t/m 6 januari 2009 toont Museumpark Orientalis De mooiste kerstgroepen, afkomstig uit Italië, Mexico, Duitsland, Tanzania, Nederland en vele andere landen. Orientalis heeft ze opgesteld in de sfeervol ingerichte en verwarmde Koepelzaal van het Hoofdgebouw.

Ezel rijden in de kerstvakantie
In de kerstvakantie (van 20 december 2008 t/m 4 januari 2009) is het iedere dag ouderwets kerst in Museumpark Orientalis. Met kerstverhalen, broodjes bakken, een knutselatelier, heerlijke hapjes, kerstbomen en natuurlijke sfeervolle verlichting.

Dit jaar kunnen kinderen ook een ezelritje maken! Iedere dag in de kerstvakantie tussen 12.00 en 16.00 uur lopen er twee ezels tussen de kassa en het Hoofdgebouw. Heel bijzonder vervoer dus speciaal voor de kids!

Kerstavonden
Ieder jaar weer een hoogtepunt voor de kleintjes: de avondopenstellingen met lampionnentochten door het spannend verlichte bos. Dit jaar gaan de kinderen op pad met een kerstherder en zijn pratende schaap. Deze speciale avondopenstellingen zijn op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 december van 17.00 tot 20.00 uur.

Djaico en de Sterrentocht
Het is avond en het begint fris te worden. Wanneer het vuur uitgaat, kruipt Djaico de herdersjongen dicht tegen zijn schaap Prado aan om zich te warmen. De volgende morgen is Djaico helemaal alleen; waar is Prado? Zelfs de zwarte vogel kan Prado niet vinden. Dikke tranen rollen over de wangen van Djaico en hij weet niet meer wat hij moet doen. Dan ineens hoort hij een vreemd geluid. Wat is dit? Vanaf dat moment heeft hij geen tijd meer om aan Prado te denken.

Djaico en de Sterrentocht is geïnspireerd op twee Peruaanse kerstgroepen die te bewonderen zijn in de tentoonstelling De mooiste kerstgroepen. In de voorstelling én in de lampionnentocht komen deze kerstgroepen tot leven. Djaico en de Sterrentocht is een beeldende en sfeervolle voorstelling voor jong en oud. Voor bezoekers van Museumpark Orientalis is deze voorstelling gratis!

Museumpark Orientalis
Profetenlaan 2
6564 BL Heilig Landstichting
Tel. 024-3823110
www.museumparkorientalis.nl

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag
10.00 – 17.00 uur
Nieuwjaarsdag
12.00 – 17.00 uur
Maandag gesloten (met uitzondering van feestdagen)

Toegangsprijzen
Volwassenen € 9,50
Kinderen tot 13 jaar € 5,00