Museumpark Orientalis Verkrijgt Titel ‘Kidsproof Museum’

Goed nieuws voor jonge avonturiers: Museumpark Orientalis in Heilig Landstichting nabij Nijmegen is bekroond met de titel ‘Kidsproof Museum’. Deze eer werd verleend nadat jonge museuminspecteurs het park grondig onder de loep namen via een specifieke vragenlijst en unaniem besloten dat het park voor kinderen zeer aanbevelenswaardig is.

De Museumvereniging organiseert jaarlijks een beoordelingsronde waarbij kinderen tot 12 jaar Nederlandse musea testen op kindvriendelijkheid. De kleine inspecteurs delen na hun bezoek ongezouten hun mening en soms zelfs tips met de museumdirecties. Hun gezamenlijke beoordelingen leiden tot de bepaling welke musea het predicaat ‘Kidsproof’ verdienen.

Museumpark Orientalis is een populaire bestemming voor kinderen, die het zowel met hun families als met schoolklassen bezoeken. Het park biedt een kijkje in een Joods en Arabisch dorp, een Karavanserai en een Romeinse straat, alle uit de begintijd van onze jaartelling. Daarnaast zijn er talloze kindgerichte activiteiten, waaronder een natuurbingo, een doe-tocht, een appelsap-perserij en een archeologen-werkplaats. De wintermaanden staan in het teken van het Feest van Licht en de bijzondere collectie kerststallen die dan te bezichtigen is.

Praktische Informatie:

  • Website: Bezoek www.museumparkorientalis.nl voor meer informatie.
  • Museumvereniging: Meer details op www.museum.nl/nl/museumpark-orientalis.
  • Openingstijden winter: Van 16 december 2023 tot en met 7 januari 2024 dagelijks geopend van 14:00 tot 21:00 uur, met aangepaste tijden op 24, 25 en 31 december (tot 18:00 uur). Let wel, de toegangspoort sluit een uur voor eindtijd.

Museumpark Orientalis biedt een unieke belevenis waar inspiratie en reflectie samenkomen en diverse levensovertuigingen tastbaar worden. Het prachtige landschap, erfgoedmonumenten, en de thematische activiteiten en tentoonstellingen garanderen een bezoek dat steeds weer verrast. In Museumpark Orientalis verbreed je je horizon en ontdek je de pelgrim in jezelf.