Museumpark Orientalis viert Open Monumentendag met Gratis Toegang tot Rijksmonumenten en UNESCO Werelderfgoed

Op zondag 10 september stelt Museumpark Orientalis zijn poorten wijd open als onderdeel van de landelijke Open Monumentendagen. Dit is een uitgelezen kans om de tien rijksmonumenten binnen het museumpark en het Romeins aquaduct, een UNESCO Werelderfgoed, gratis te bezichtigen.

Joods dorp Beth Juda open monumentendag museumpark orientalis

Een Unieke Combinatie van Cultuur en Architectuur

Heilig Land Stichting, waarin het Museumpark is gevestigd, speelt een unieke rol in de Nederlandse cultuur- en architectuurgeschiedenis. In 2003 werden maar liefst 29 bouwwerken in deze omgeving aangewezen als rijksmonument, waarvan er tien te vinden zijn binnen de muren van Museumpark Orientalis. Het park kent ook een ‘status aparte’: het Romeinse aquaduct dat de UNESCO-status van Werelderfgoed heeft verkregen.

De oosterse architectuur en de inrichting van het park zijn zeldzaam in Nederland en geven een interessante kijk op de rooms-katholieke emancipatiebeweging en het daaruit ontstane rijke roomse leven.

Praktische Informatie

Het Museumpark is tot en met 10 september elke dinsdag tot en met zondag geopend van 11:00 tot 17:00 uur. Uitzonderlijk is de gratis toegang op zondag 10 september, hoewel er nog steeds een parkeertarief van 5 euro geldt. Op zaterdag 9 september zijn de reguliere toegangsprijzen van toepassing en is de Museumkaart geldig.

Dit is uw kans om de unieke en waardevolle monumenten in Museumpark Orientalis te ontdekken. Mis het niet!