Familieweekend in Museumpark Orientalis

mo-2008-het-levende-schilderij.jpg 
Het Levende Schilderij

Januari 2008
 
Ieder weekend Familieweekend
In Museumpark Orientalis – t/m juni 2008
   
De eerste periode van dit jaar is het ieder weekend familieweekend in Museumpark Orientalis! Speciaal voor families is een prachtig pakket samengesteld met voor ieder wat wils: theater, verhalen, warme chocolademelk en een verrassing voor thuis! Kom dus zaterdag of zondag met de hele familie naar Museumpark Orientalis voor een gezellig dagje uit.

Familiepakket € 25,-
Speciaal voor families is een compleet pakket samengesteld. Dit pakket wordt in de weekenden aangeboden. Voor € 25,- heeft het hele gezin* toegang tot het museum. Maar waar bestaat het pakket nog meer uit?

Beeldend Theater Madoc
Kom kijken naar de magische voorstelling Het Levende Schilderij. Beeldend Theater Madoc voert je mee in de wonderlijke wereld van het poppenspel. Het levende schilderij is een voorstelling geïnspireerd op de schilderijen van de Brabantse kunstschilder Jeroen Bosch (1450-1516). Deze fantasierijke schepper van vreemde droomfiguren verwerkt in zijn kunstwerken mystiek, religie en het aardse leven.
Iedere zaterdag en zondag om 13.00 en 15.00 uur.
[vanaf 6 april draait de voorstelling Odion en de reis naar de zon]

Verhalenvertellers
Laat je meevoeren naar de mysteriën van 1001-nacht. Verhalenvertellers (waaronder Netty Gebbing) kruipen in de huid van de mooie Sheherezade. De koning neemt uit wraak voor het bedrog van zijn vrouw steeds een andere bruid en laat haar na de eerst huwelijksnacht doden. Sheherezade besluit hier een eind aan te maken. Midden in de nacht vertelt ze hem een mooi verhaal, maar de afloopt krijgt hij pas de volgende nacht te horen. Meteen daarna vertelt ze een nieuw verhaal, waarvan de afloop weer tot de volgende nacht bewaard wordt. Dit houdt ze 1001 nacht vol. Na die tijd is de koning genezen van zijn wraaklust en wordt hij gelukkig met zijn Sheherezade.
Iedere zaterdag en zondag om 12.30, 13.30 en 14.30 uur.

Warme chocolademelk
In Restaurant Orientalis staat voor iedereen warme chocolademelk met slagroom klaar! Restaurant Orientalis heeft eind vorig jaar zijn deuren geopend en serveert wisselende gerechten uit diverse wereldkeukens, waaronder Italië, Mexico, Oman en natuurlijk Nederland.

Verrassing voor thuis
Ieder kind krijgt een verrassing mee naar huis. Er zit ook een leuk cadeau bij voor de volwassenen. Maar wat het is, blijft een verrassing…!

Voorjaarsvakantie
Ook in de voorjaarsvakantie is er van alles te beleven! Je komt een reiziger tegen en bewoners van de dorpen. Laat je hand beschilderen met Henna of drink een glaasje Arabische thee. Van 4 t/m 8 februari krijgen gezinnen* korting op de entree, een gratis kop warme chocolademelk met slagroom en een verrassing om mee naar huis te nemen.

Wist je dat
Museumpark Orientalis voortaan het hele jaar geopend is! Op maandag is het museum gesloten.

* Entree voor 2 volwassenen en 2 kinderen (tot 13 jaar). Meer- of minderprijs: volwassenen € 8,50 en kinderen € 4,-.

Museumpark Orientalis
Profetenlaan 2
6564 BL Heilig Landstichting
Tel. 024-3823110
www.museumparkorientalis.nl

Openingstijden
1 april t/m 31 oktober
10.00 – 17.00 uur
1 november t/m 31 maart
10.00 – 16.00 uur
Nieuwjaarsdag
12.00 – 16.00 uur
Maandags gesloten

Toegangsprijzen
Volwassenen € 9,50
Kinderen tot 13 jaar € 5,00