Muziekzomer Gelderland op Plein LUX, 18 aug

Apeldoorn, 22 juli 2007

Op zaterdag 18 augustus 2007 brengt orkest de ereprijs op het plein voor LUX, te Nijmegen haar muziek ten gehore.

Na het daverende succes van vorig jaar is ook dit jaar orkest de ereprijs te gast op het Internationaal Muziekzomer Gelderland. De ereprijs speelt grote hits van onder andere Depeche Mode, Madonna en Robbie Williams, bewerkt tot hedendaags klassiek door jonge componisten.

Internationale Muziekzomer Gelderland
Dit jaar organiseert het Nationaal Jeugd Orkest (NJO) de eerste editie van de Internationale Muziekzomer Gelderland, een voortzetting van de Gelderlandse Muziek Zomer. Een festival met meer dan tachtig toegankelijke concerten op de meest uiteenlopende locaties, verspreid over een groot gedeelte van de provincie Gelderland.

Concerten orkest de ereprijs
Dit jaar zijn recente Britse en Amerikaanse popsongs, waaronder Enjoy the Silence van Depeche Mode, de inspiratiebron voor spraakmakende componisten. Dit jaar doet de ereprijs zeven Gelderse buitenlocaties aan. Heerlijk onderuit gezakt kan iedereen genieten van bewerkingen van popsongs van onder andere de Red Hot Chili Peppers, The Prodigy, de Dandy Warhols en natuurlijk Depeche Mode. De popklassiekers zijn door eigentijdse componisten Pete Harden, Jeroen van Dijk en Chiel Meijering bewerkt. Ze worden gezongen door Vera Westra, een zangeres die je na dit concert niet meer zult vergeten.

Vera Westra
“Als een instrumentalist infiltreert ze in de arrangementen en kleurt ze als een impressionist, moeiteloos en met een loepzuivere stem laverend door de octaven”. (www.jazzenzo.nl)
Vera Westra is de leadzanger bij de Groove Troopers van Martin Fondse. Ze zingt in veel verschillende stijlen met veel verschillende bezettingen. Haar veelzijdigheid brengt met zich mee dat ze voor de meest uiteenlopende bands en projecten zingt, zo ook voor de concerten van het orkest de ereprijs.

Luisteren voor het goede doel
Vanaf 2007 staat tijdens de Internationale Muziekzomer Gelderland een goed doel centraal. Dit jaar is er gekozen voor de activiteiten van Stichting Young Africa die plaatselijke, directe ontwikkelingen van kansarme jongeren nastreeft in Zimbabwe en Mozambique. U kunt het goede doel ondersteunen door bij de gratis toegankelijke concerten een vrijwillige bijdrage te leveren.

Iets speciaals
Anders dan voorgaande jaren is de organisatie van de concerten van orkest de ereprijs dit jaar in handen van zeven derdejaars studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. In het kader van het project sport en eventmanagement werken twee Communicatie en vijf Commerciële Economie studenten met het Nationaal Jeugd Orkest samen om de concerten net als voorgaand jaar tot een succes te brengen.

Datum: 18 augustus 2007
Plaats: Nijmegen, plein voor LUX
Aanvang: 12.00 uur
Start concert: 12.30 uur
Duur concert: 01 uur
Gratis toegang

Voor de meest actuele informatie kunt u terecht op www.muziekzomer.nl. Ook vindt u daar het complete programma-overzicht van de Internationale Muziekzomer Gelderland.

Nationaal Jeugd Orkest
Roggestraat 44
7311 CD Apeldoorn