Nacht van de Ommetjes – Ontdek Nijmegen Op Een Bijzondere Manier

Op zaterdag 7 oktober 2023 zet de stad Nijmegen haar beste voet voor met de 12e editie van de Nacht van de Ommetjes. De avond staat in het teken van avondwandelingen door 13 verschillende wijken, elk verrijkt met unieke vertellingen, optredens en historische hoogtepunten van de wijk. Het is een avond van ontmoeting, cultuur en verbinding.

Nacht van de Ommetjes (c) Jacqueline van der Boom
(c) Jacqueline van der Boom

Over de Nacht van de Ommetjes

De Nacht van de Ommetjes is een jaarlijks terugkerend evenement dat altijd plaatsvindt op de eerste zaterdag van oktober. Vanaf 20.00 uur kunnen inwoners en bezoekers de magie van Nijmegen ervaren door een scala aan programma’s, gaande van muziek en gedichten tot historische vertellingen en kunstuitingen. Het unieke aan deze avond is de variëteit: elke wijk vertelt zijn eigen verhaal en laat zijn unieke karakter zien.

Wat maakt het speciaal?

Buiten het feit dat je wordt meegenomen op een reis door de rijke cultuur en geschiedenis van Nijmegen, biedt elke wandeling een warme afsluiting. De deelnemers kunnen nagenieten op gezellige locaties, waar ze onder het genot van een drankje hun ervaringen kunnen delen en nieuwe mensen kunnen ontmoeten. Het is een fantastische manier voor zowel nieuwkomers als doorgewinterde inwoners om Nijmegen op een nieuwe manier te ontdekken.

Doe mee!

Ben je klaar voor een avontuurlijke avondwandeling? Dit jaar worden er ommetjes georganiseerd in de wijken Brakkenstein, Centrum/Onderstad, Dukenburg, Nijmegen Oost, Hees, Nijmegen West, Stationsgebied, Regenboog, Stadswaard/Vlietberg, Hatert, Wolfskuil, Hazenkamp en Lent/Noord. Aanmelden is eenvoudig en kosteloos. Bezoek www.denachtvandeommetjes.nl/nvdo om je in te schrijven.