Op reis met Mo-Mo de Mol – Natuurmuseum

Nijmegen, 24 juni 2008

Op reis met Mo-Mo de Mol

In de zomervakantie hoeven kinderen zich niet te vervelen. Zondag 13 juli start in het Natuurmuseum Nijmegen de nieuwe kindertentoonstelling Op reis met Mo-Mo de Mol. Kinderen gaan op reis onder de grond met de mol Mo-Mo. Met een mijnwerkerslampje op het hoofd dwalen de bezoekertjes door de ondergrondse gangen.
Ze gaan op zoek naar wormpjes, net als een echte mol. Er valt onderweg heel wat te beleven! Op reis met Mo-Mo de Mol is een echte doe-tentoonstelling voor kinderen van vier tot zeven jaar. De expositie is in het Natuurmuseum Nijmegen te zien van 13 juli tot en met 4 januari 2009.

De hoopjes aarde op weg naar de tentoonstelling prikkelt de fantasie. Bij de ingang ontdekken kinderen de voetsporen van Mo-Mo. Aan de hand van allerlei spelletjes en voel-, ruik- en kijkactiviteiten ontdekken de kinderen van alles over de vriendjes van de mol, onderaardse gangen, zand, stenen en het mollenleven. Zo kunnen ze een dierendomino leggen, met hun blote handjes verschillende soorten grond voelen en Mo-Mo helpen zijn worm te vangen. Voor ouders is er een kijkwijzer.

Adres: Natuurmuseum Nijmegen, Gerard Noodtstraat 121 in Nijmegen. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zon- en feestdagen van 13.00 tot 17.00 uur. Entree: € 3, – voor volwassenen en € 1,50 voor kinderen en 65+. Kijk voor meer informatie op www.natuurmuseum.nl

Bron Natuurmuseum Nijmegen