NEC – Dinamo Boekarest, Live op TV, 18 sept

Nijmegen, 18 september 2008

UEFA Cup duel N.E.C.- Dinamo Boekarest, Live op TV
Het duel in de eerste ronde van het UEFA Cup toernooi tussen N.E.C. en Dinamo Boekarest is vanavond live te zien op zowel TV Gelderland als op EredivisieLive.De wedstrijd, die gespeeld wordt om 19.45 uur, is de eerste wedstrijd van N.E.C tegen de nummer vier van de Roemeense competitie. N.E.C. is één van de zes Eredivisieclubs die in seizoen 2008-2009 Europees voetbal mag spelen. Het team van hoofdtrainer Mario Been is inmiddels zeven maanden ongeslagen en hoopt die reeks vanavond in het McDOS Goffertstadion in stand te houden.

Dinamo Boekarest is een gerenommeerde club in Roemenië. De ploeg van oud Ajacied Bogdan Lobont heeft achttien landstitels op haar naam staan. Vorig jaar kwamen de Roemenen niet door de eerste ronde van de UEFA Cup. De club verraste in het seizoen 2006-2007, toen het team een plek in de derde ronde wist te bemachtigen.

Voor Omroep Gelderland is het de eerste keer dat zij een UEFA Cup duel live op TV brengen. Via digitale televisie is TV Gelderland ook landelijk te ontvangen, daarnaast is het ook mogelijk om via de website www.omroepgelderland.nl de wedstrijd live te volgen. De uitzending begint al om 19:30 uur met een voorbeschouwing vanaf locatie.

Het nieuwe voetbalkanaal ErevisieLive zendt het duel van vanvond ook live uit. Alex Tielbeke, directeur van de Eredivisie CV (ECV), “Eredivisie Live is het kanaal van de clubs uit de eredivisie, maar we realiseren ons dat voetballiefhebbers ook uitkijken naar de wedstrijd van morgen. We hebben daarom onze programmering aangepast en zullen de wedstrijd live uitzenden. Een leuke extra van het kanaal voor de liefhebber.”

Naast de twee eerder genoemde televisiestations is de wedstrijd ook via radio te volgen. NOS Langs de Lijn verzorgt live flitsen van de wedstrijd van vanavond.

Bron N.E.C. Nijmegen
 
 
Rubriek: Sport Nijmegen