Bied op een gesigneerd NEC shirt

September 2011

Bied op een gesigneerd NEC shirt

Vanaf heden staat een volledig nieuwe website van stichting Vrienden van Alde Steeg in Beuningen online! U kunt o.a. bieden op een gesigneerd NEC shirt. Voor het goede doel veilen wij een ingelijst NEC shirt wat gesigneerd is door de NEC spelers van het seizoen 2010-2011 met o.a. een handtekening van Bjorn Vleminckx; topscorer eredivisie.

Veel nieuwe onderwerpen staan er op de site.
U kunt er dagelijks Beunings nieuws lezen. Maar er zijn ook items te vinden zoals Activiteiten binnen Alde Steeg en voor de senioren in Beuningen; Schenkingen; Bestuur; Foto`s/Video`s; Gastenboek; Dorpsplein; Persberichten; Nieuwbouw; Sponsors en Historie van Alde Steeg.
Ook de brochure van de stichting kunt u hier downloaden.
Om onze bezoekers van dienst te kunnen zijn verwijzen wij op het dorpsplein door naar websites van andere verenigingen, clubs en personen in Beuningen.Deze homepages worden zorgvuldig geselecteerd. Op het dorpsplein staan inmiddels 130 links.

De zorg voor en het welzijn van de ouderen in onze samenleving staan voortdurend in de belangstelling. Maar hoe meer de zorgzame samenleving hulp moet bieden aan de oudere medemens, hoe meer deze hulp, vooral in financieel opzicht, onder druk komt te staan. Een cliënt, die is aangewezen op het wonen in een verzorgingshuis of verpleegtehuis, ontvangt primair de zorg die hij of zij nodig heeft.
 
Bepaalde activiteiten, die de leefsfeer verhogen, zijn echter meestal beperkt of door bezuinigingen niet mogelijk.
Bewoners en leiding van Zorgcentrum Alde Steeg in Beuningen (GLD) ondervinden bij hun zorgen van alledag en plannen maken voor de toekomst steun van een groep geïnteresseerden, die zich hebben verenigd in de stichting ‘Vrienden van Alde Steeg’. Hun steun is in hoofdzaak van financiële aard.
De Stichting stelt zich met name ten doel materiële steun te verlenen aan Alde Steeg d.m.v. het stimuleren, steunen en financieren van activiteiten die het welzijn van de bewoners bevorderen.De afgelopen jaren werden o.a. bus en boottochten door Maas en Waal georganiseerd; werd er deelgenomen aan de avondvierdaagse en werden de voor en achtertuin van het zorgcentrum voorzien van nieuwe zitjes, bloemen en een vijver. Maar ook de nieuwe informatievoorziening met grote schermen en reportages van en in de Alde Steeg zijn geschonken door de stichting.

Zorgcentrum Alde Steeg aan de Bongerdstraat in Beuningen wordt vernieuwd en tegelijkertijd uitgebreid. Na de sloop van de bestaande gebouwen realiseert zorggroep Maas & Waal hier vijf nieuwe gebouwen waar mensen met behoefte aan verschillende vormen van zorg, verpleging en behandeling permanent of tijdelijk kunnen wonen. Er kunnen straks 162 bewoners gehuisvest worden.

Kijk op de site: www.vriendenvandealdesteeg.nl/