Allereerste Nederlands kampioenschap Tiktok

Heilig Landstichting, november 2019

Wie wordt de allereerste Nederlands kampioen Tiktok?

YouTuber Teun Peters en de Tiktokkers Mylene & Rosanne en Yke & Florence gaan dat op zondag 22 december bekend maken. Wie mee wil dingen naar de prijs kan van 1 t/m 10 december een Tiktokfilmpje insturen.

Het eerste Nederlandse kampioenschap Tiktok is bedacht door de hartsvriendinnen Yke Thoonen en Florence Rutten. Ze vroegen hun vaders, die jaarlijks als vrijwilliger het grote kerstevenement Feest van Licht in Museumpark Orientalis organiseren, of die niet wilden helpen om het te regelen.  Die leek het wel een goed idee, om naast de grootste kerststal van Europa die in het museumpark te zien is, ook ruimte te maken voor de prijsuitreiking en voor het vertonen van de leukste filmpjes. Iedereen kan meedoen aan de wedstrijd. Meedoen kan door in je eentje een filmpje – maximaal één per persoon, en in kerstsfeer – van maximaal 15 seconden te maken.

Op zondag 22 december wordt bekend gemaakt wie volgens de jury het mooiste filmpje heeft gemaakt. ,,De jury gaat er op letten of het filmpje wel origineel is, of het leuk is om naar te kijken en het moet wel iets met de feestdagen te maken hebben”,  vinden Yke en Florence. ,,De eretitel ‘beste Tiktokker van Nederland’ levert vast een heleboel extra volgers op, dus we hopen dat iedereen daarom extra zijn best gaat doen.” Ook wordt er een publieksprijs uitgereikt. Via de websites van onder meer De Gelderlander en het AD mag het publiek ook meestemmen op een selectie van de ingezonden filmpjes. ,,Supergaaf dat die kranten mee willen helpen.”

Een compilatie van de beste filmpjes zal vanaf zondag 22 december gedurende het Feest van Licht in het museumpark te zien zijn. Dat Feest van Licht, met onder meer de grootste kerststal van Europa, een kerstknikkerbaan, oude ambachten, kerstgroepen van karton, een recordpoging schilderen (met 1.400 mensen!), duurt tot en met 5 januari.

Filmpjes insturen kan tussen 1 en 10 december via WhatsApp: 06-58855811 of kampioentiktok@gmail.com