Nieuw bij Bibliotheek Gelderland Zuid: Voorleespret voor Peuters!

Nijmegen – Bibliotheek Gelderland Zuid presenteert met trots een nieuwe activiteit gericht op de jongste lezers: ‘Voorleespret voor Peuters’. Deze activiteit is een mooie kans voor kinderen tussen 2 en 4 jaar om een leuk en educatief moment te beleven.

Nationale Voorleesdagen
fotograaf: Marcel Krijgsman

Waarom Voorlezen?

Voorlezen heeft een bewezen positieve impact op de taalontwikkeling van jonge kinderen, waaronder woordenschat, spelling en tekstbegrip. Emilie Moolenaar, Jeugdprogrammamaker bij de bibliotheek, is opgetogen over het nieuwe aanbod: “Het is een fijne manier voor kinderen en hun ouders of verzorgers om even te ontspannen in de bibliotheek terwijl ze genieten van een goed verhaal. En na het luisteren krijgen de kinderen de kans om hun creativiteit te uiten door te knutselen, wat ze vervolgens mee naar huis mogen nemen!”

Wat Kun Je Verwachten?

Elke sessie begint met een verhaal voorgelezen door een voorlezer. Daarna kunnen de peuters knutselen of spelletjes spelen die zijn afgestemd op het thema van het verhaal. Het doel is om niet alleen het luisteren maar ook het ‘doen’ te stimuleren.

Data en Locaties

De voorleessessies zullen plaatsvinden op verschillende data en locaties:

  • Donderdag 7 september, 15:15 – 15:45 uur: Bibliotheek Muntweg
  • Woensdag 13 september, 10:00 – 11:00 uur: Bibliotheek Mariënburg
  • Woensdag 13 september, 10:30 – 11:00 uur: Bibliotheek De Biezantijn
  • Woensdag 20 september, 10:30 – 11:00 uur: Bibliotheek Zwanenveld en Bibliotheek De Biezantijn

Aanmelden en Meer Informatie

Hoewel de activiteit gratis is, is aanmelden gewenst om zeker te zijn van een plek. Meer informatie over aankomende data en tijden is te vinden op de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid: www.obgz.nl/agenda.


Dus als je op zoek bent naar een leuke en educatieve activiteit voor je peuter, is de ‘Voorleespret voor Peuters’ in de Bibliotheek Gelderland Zuid een uitstekende keuze! Het biedt een fijne combinatie van leren en plezier, een perfecte manier om de middag door te brengen.