Nieuw: Speel-GOED op de Genestetlaan

Nijmegen, 19 oktober

Speel-GOED is een plaats waar kinderen na schooltijd en in vakanties onder toezicht kunnen spelen met sport- en spelmaterialen. Na De Vossenburcht in Hatert, Interacker in Lindenholt en Teerplein aan de Sperwerstraat gaat nu speeltuin Gesestetje in Willemskwartier van start als Speel-GOEDlocatie.

Speel-GOED Genestetje is gehuisvest in de portocabine van de Speeltuin aan de Genestetlaan. Het aangrenzende voetbalpleintje wordt binnenkort opnieuw ingericht voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Tot die tijd wordt het basketbalplein achter de Speeltuin als Speel-GOEDlocatie gebruikt. Speel-GOED is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 15.00 tot 17.30 uur en op woensdag van 13.00 tot 17.30 uur. Alle kinderen uit de buurt kunnen lid worden. Na inschrijving krijgen ze een Sport- en Spelpas en uitleg over de spelregels van Speel-GOED.

Smiles verdienen
Bij Speel-GOED is van alles te leen: basketballen, skateboards, darts, skelters enzovoort. Kinderen lenen deze sport- en spelmaterialen op vertoon van hun Sport- en Spelpas én ze moeten er een of meer Smiles voor betalen. Dit zijn speciale muntjes die ze verdienen met sportief gedrag, zoals scheidsrechter zijn, rommel opruimen, zelf een spel bedenken of een sportieve prestatie leveren. De Speel-GOEDbeheerders, die tijdens openingstijden aanwezig zijn, delen de Smilemuntjes uit.

Normen en waarden
Sportief gedrag wordt beloond met Smilemuntjes. Dit stimuleert de kinderen om zich positief en sociaal te gedragen. Het Speel-GOEDproject heeft als doel om kinderen weer samen op een plein te laten spelen, waarbij ze gebruik maken van een laagdrempelig aanbod van sport -en spelactiviteiten. Voor meer informatie over Speel-GOED, zie www.nijmegen.nl/sport, kijk bij Jeugd 4 – 12 / Speel-GOED. Of bel Sportservice Nijmegen: 024-3293100.

Bron: Sportservice Nijmegen