Nieuw theaterseizoen van start in de Lindenberg

Nijmegen, 17 september 2018

Succesvol begin van het seizoen voor het huis voor de kunsten in Nijmegen

Nieuw theaterseizoen van start in de Lindenberg

Theaterliefhebbers van cabaret, toneel en jeugdvoorstellingen kunnen vanaf vrijdag 21 september weer hun hart ophalen aan een veelzijdig aanbod van de Lindenberg in Nijmegen. Naast namen als Pieter Derks, Guido Weijers, Katinka Polderman, Theatergroep Fien, MAAS theater en dans en Louise Korthals wordt de programmering aangevuld met amateurvoorstellingen in allerlei disciplines. Met nu al een aantal uitverkochte shows, een stijgende verkoop van jeugdtheatervoorstellingen en het toevoegen van cabaretière Sara Kroos aan de agenda, is het huis voor de kunsten succesvol aan het seizoen begonnen.

De programmeurs van de Lindenberg zijn trots op de mooie namen die ze hebben weten te strikken om de theaterzalen mee te vullen. Zoals ieder jaar zijn er jeugdvoorstellingen voor alle leeftijden, cabaretvoorstellingen in grote en kleine zalen en bijzondere voorstellingen waar niet zo goed een labeltje op geplakt kan worden. “We zoeken bij de Lindenberg ook naar voorstellingen die méér zijn dan ‘alleen’ cabaret of theater zoals veel mensen het kennen: voorstellingen die geëngageerd zijn, muzikale voorstellingen of theatrale uitstapjes,” vertelt Heleen Kalkman, een van de programmeurs bij de Lindenberg. Zo is onlangs nog de voorstelling ADEM van de Wijchense LAKSHMI bijgeboekt. Een modern verhaal met pop-noir nummers vol electro en klassieke elementen, gespeeld door haar muzikanten en versterkt door beelden.

Het afgelopen weekend deed de Lindenberg al mee aan Popronde Nijmegen en was het theater het podium voor het theatersporttoernooi Tot hier! De Nijmeegse improbattle. De Lindenberg trapt het seizoen officieel af met een uitverkochte zaal bij de East Side Comedy Night op 21 september en een culturele cross-over met Doornroosje en Oddstream tijdens de Nijmeegse Kunstnacht op 22 september. Voor een complete agenda van het seizoen en het kopen van kaarten kan men terecht op  www.delindenberg.com.

Alles over Nijmegen