Nieuw Virtual Reality programma van start in LUX

Vanaf woensdag 22 maart start LUX met een nieuw programma van het eerste initiatief ter wereld waarbij Virtual Reality in de vaste programmering wordt opgenomen. Dit tweede programma, Inner Journey, neemt je mee op een reis door persoonlijke vraagstukken. Hoe is je identiteit verbonden aan de wereld om ons heen? Wat maakt ons mens? Vijf internationale VR-ervaringen verdiepen zich in deze vragen en vormen samen een immersieve reis door persoonlijke verhalen die het perspectief op de wereld en het menszijn doen verbreden.

TheBookofDistance_stills_1

Babette Wijntjes, initiatiefnemer van Nu:Reality: “We zijn overdonderd door het succes van Nu:Reality. Het eerste programma was in de eerste weken volledig uitverkocht en we krijgen enorm goede feedback van zowel de bezoekers als de filmtheaters. Er is duidelijk een grote vraag naar een nieuwe vorm van het vertellen van visuele verhalen en we kijken er dan ook erg naar uit om het publiek op een nieuw VR-programma te kunnen trakteren.”

Ruud Vos, filmprogrammeur LUX Nijmegen: “De zalen zijn na twee maanden nog steeds goed gevuld, en tijdens de ervaring kijkt iedereen gulzig rond. Vrijwel alle bezoekers die de virtuele ervaring uitstappen zijn flink onder de indruk, om vervolgens in een jubelstemming weer de alledaagse realiteit te betreden. De bezoekers noemen het ‘bijzonder’, ‘een hele beleving’ en kunnen soms weinig meer uitbrengen dan ‘wauw’!”.

Met Inner Journey kunnen bezoekers via VR-technologie een digitaal kijkje nemen in verschillende werkelijkheden en intieme, persoonlijke verhalen en zo de wereld door de ogen van anderen aanschouwen. Het programma bestaat uit vijf ervaringen, te beleven in een van de individuele VR-installaties in Café LUX of samen in de bioscoopzaal tijdens de 360-graden VR-cinema.

Programma

Reis door surrealistische, autobiografische ervaringen, ontdek de grenzeloze schoonheid van het universum en ervaar de kracht van de hechte gaming-gemeenschap. Het programma bestaat uit de VR-filmervaringen: Ferenj, Conscious Existence, Goliath: Playing with Reality en The Book of Distance. Lees hier meer over het programma.

Virtual Reality

Virtual Reality (VR) is een techniek waarmee een virtuele wereld wordt gecreëerd. Door het gebruik van een VR-headset worden de zintuigen geprikkeld en beland je in een driedimensionaal landschap. Reis naar een spannende bestemming waar je normaal gesproken niet zomaar terecht zou komen of beland in een mysterieuze fictieve fantasiewereld.

Nu:Reality wordt mede mogelijk gemaakt dankzij Europa Cinemas, Cultuur­loket DigitAll en IDFA DocLab. Nu:Reality is een initiatief van Cassette in samenwerking met Diversion Cinema