Nieuwe fietsenstalling Stationsplein 4 juli open

Nijmegen, 3 juli 2007

Fietsbezitters kunnen hun tweewieler vanaf morgen gratis, veilig en droog bij Nijmegen Centraal Station stallen. Woensdag 4 juli om 8.30 uur wordt de nieuwe stalling voor 2800 fietsen aan het Stationsplein (tussen hotel Mercure en het station) in gebruik genomen. Maandag 9 juli worden de tijdelijke fietsenrekken verwijderd. Alleen de rekken op de Van Schaeck Mathonsingel blijven staan.

De totale kosten van de door de gemeente Nijmegen en Prorail betaalde stalling zijn 1,8 miljoen euro. De ingebruikname van de nieuwe fietsenstalling is ook het startsein voor het opruimen van de tijdelijke hekken en fietsenrekken rondom het station.

De gemeente heeft een aantal weken geleden gele borden geplaatst die fietsers wijzen op de nieuwe stalling, en het weghalen van de tijdelijke rekken. Daarnaast zijn de afgelopen weken waarschuwingsstickers geplakt op in de rekken gestalde fietsen. Dat gebeurt ook nog een keer ná de opening van de nieuwe gratis stalling. De komende dagen zullen medewerkers van de gemeente ook ter plekke fietsers op de nieuwe stalling wijzen. Rondom de tijdelijke rekken plaatst de gemeente van 4 juli tot 9 juli bouwhekken. Die moeten voorkomen dat mensen daar hun fiets nog langer stallen.

Fietsen die op maandag 9 juli nog in de rekken staan, en dus niet zijn opgehaald, worden op deze dag weggehaald, behalve de fietsen in de rekken op het middengedeelte van de Van Schaeck Mathonsingel.
Mensen van wie de fiets is afgevoerd kunnen hun tweewieler tegen betaling van € 15,- bij het opslagdepot aan de Beurtvaartweg terug krijgen.

Ter gelegenheid van de ingebruikname van de fietsenstalling overhandigt wethouder Jan van der Meer morgenvroeg rond 8.30 uur een kado aan de eerste bezoeker van de stalling. De officiële opening van de nieuwe stalling volgt in de Week van de Vooruitgang in september 2007.

Bron: Gemeente Nijmegen