Nieuwe impulsen in het Missiemuseum Steyl

Missiemuseum Steyl
Nieuwe impulsen in het Missiemuseum

Steyl, 13 september 2021

De missionarissen van de Congregatie SVD in Steyl waren hun tijd ver vooruit. De visie van de Congregatie gaat hand in hand met:
– Study Appreciate Preserve and learn Culture
– Science and Nature Necessarily go Together
– Respect Other Nationalities and Cultures


De vaste opstelling van het Missiemuseum bleef sinds 1934 ongewijzigd en uniek in zijn soort, met een historisch interieur en een hoogwaardige goed geconserveerde collectie.

INFORMATIE & VERHALEN
De tijdelijke sluiting voor musea heeft ervoor gezorgd dat het Missiemuseum achter de schermen volop kon werken aan de realisatie van het nieuwe museumconcept. In het museum zijn fundamentele aanpassingen uitgevoerd om de reis van de bezoeker beter te kunnen faciliteren. Daar horen de informatie en verhalen van de missionarissen bij en hun kijk op de wereld van toen. De bezoeker krijgt aan het begin van de route een inleidende filmpje te zien. Op de route krijgt de bezoeker veelal via de informatieschermen en QR-codes, de bijbehorende verdieping, verhalen en beleving aangeboden.  

NIEUWE HUISSTIJL
Met het toepassen van de juiste look & feel, PR en marketing hoopt het museum meer publiek te bereiken. Daarbij positioneert het Missiemuseum zich met ‘een kijk op de wereld’ verwijzend naar de kijk van de missionarissen op de wereld van toen.   

JONGEREN & GEZINNEN
Met een nieuw activiteitenprogramma streeft het museum een plek te zijn waar mensen met verschillende leeftijden, interesses, culturen en levensbeschouwingen deze geschiedenis en werkelijkheid verkennen en beleven. Men wordt verrijkt met een open blik naar de geschiedenis, het heden en de toekomst.   

Meer informatie: www.missiemuseum.nl