Nieuwe Regelgeving voor Luiercontainers in Nijmegen: Toegang Alleen met Afvalpas vanaf 1 Februari 2024

Vanaf 1 februari 2024 is de toegang tot luiercontainers in Nijmegen uitsluitend mogelijk met een afvalpas. Bewoners die luiers en incontinentiemateriaal gescheiden willen inleveren, dienen hiervoor hun bestaande afvalpas te gebruiken, dezelfde pas die ook gebruikt wordt voor toegang tot de milieustraten en ondergrondse restafvalcontainers.

20240108 Luiercontainer openen met afvalpas

Vraag Direct Digitale Toegang aan
Om de luiercontainers vanaf februari 2024 te kunnen gebruiken, is het essentieel dat inwoners van Nijmegen nu al digitale toegang aanvragen. Dit kan eenvoudig via www.dar.nl/luiers. Het is belangrijk om tijdig deze digitale toegang te regelen om ononderbroken gebruik van de luiercontainers te garanderen.

Gratis Luierzakken voor Efficiënte Afvalscheiding
Sinds 1 maart 2023 is het voor inwoners van Nijmegen mogelijk om luiers en incontinentiemateriaal gratis te scheiden. Voor het verzamelen van deze materialen zijn speciale luierzakken beschikbaar. Deze zakken zijn kosteloos af te halen op diverse locaties in de stad, zoals huisartspraktijken en apotheken. Meer informatie over wat wel en niet in de luierzakken mag, is te vinden op www.dar.nl/luiers of in de Dar-app.

Locatie en Toegankelijkheid van Luiercontainers
De luiercontainers staan verspreid over verschillende plekken in Nijmegen, met aan het eind van januari 2024 een uitbreiding van het aantal beschikbare containers. Inwoners kunnen op elk gewenst moment hun volle luierzakken naar deze containers brengen, waarbij vanaf 1 februari 2024 de afvalpas vereist is voor toegang.

Bij Verlies of Beschadiging van de Afvalpas
Mocht de afvalpas verloren, beschadigd of gestolen zijn, kunnen bewoners een nieuwe aanvragen via www.dar.nl/afvalpas.

Voor aanvullende informatie over het scheiden van luiers en incontinentiemateriaal, waaronder de locaties van de luiercontainers en verkooppunten van de luierzakken, bezoek www.dar.nl/luiers. Hiermee blijft u op de hoogte van alle relevante informatie en zorgt u ervoor dat u bijdraagt aan een milieuvriendelijker Nijmegen.