Nieuwe Workshopreeks Gedichten Schrijven in het Marikenhuis

Op woensdag 10 januari, van 13.30 tot 16.30 uur, krijgen poëzieliefhebbers de kans om hun schrijfvaardigheden te ontwikkelen tijdens de workshop ‘Het schrijven van gedichten’. Deze creatieve sessie vindt plaats in het Marikenhuis, het centrum voor leven met en na kanker in Nijmegen.

nijmegen huiskamer marikenhuis

Zeven Creatieve Schrijfworkshops in 2024

Maria van den Hombergh, een ervaren schrijfdocent en vrijwilliger bij het Marikenhuis, leidt in 2024 een reeks van zeven unieke schrijfworkshops. De poëzieworkshop is de eerste van deze serie, waarbij de deelnemers zich verdiepen in de kunst van het dichten. De workshop belooft een verkenning van zintuiglijke en beeldende schrijftechnieken, ritme in taal, inspiratiebronnen voor poëzie en kennis over verschillende dichtvormen. Deelnemers kunnen rekenen op het naar huis gaan met minstens vier zelfgeschreven gedichten.

De overige zes workshops, met thema’s variërend van korte verhalen en kinderverhalen tot sprookjes, associatief schrijven, columns en creatief schrijven, staan gepland voor maart, mei, juli, augustus, oktober en december. Deze workshops zijn afzonderlijk te volgen, en geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van het Marikenhuis. Een bijdrage van €2,50 wordt gevraagd voor deelname.

Meer dan Schrijven in het Marikenhuis

Naast deze schrijfworkshops biedt het Marikenhuis ook andere activiteiten aan, zoals mindfulness, healing touch, haptonomie en inspirerende kooklessen. Van maandag tot en met donderdag, tussen 13.00 en 16.00 uur, is er open inloop voor iedereen die een luisterend oor zoekt, de sfeer wil proeven of nieuwsgierig is naar wat het Marikenhuis te bieden heeft. Een warme kop koffie of thee staat klaar voor iedere bezoeker.

Voor meer informatie over de workshops, overige activiteiten en aanmelding, bezoek de Agenda op de website van het Marikenhuis: marikenhuis.nl.