Nieuwjaarsconcerten met special guest Slobodan Trkulja & Balkanopolis

Phion, orkest van Gelderland & Overijssel, luidt het nieuwe jaar in met feestmuziek uit Centraal- en Oost-Europa. Dirigent Henrik Schaefer, bekend van het tv-programma ‘Maestro’, leidt het orkest via Tsjechische en Hongaarse volksdansen van Dvořák, Kodály en Liszt naar de wervelende muziek van Slobodan Trkulja en Balkanopolis. Een feestelijker start van het nieuwe jaar is haast niet mogelijk. Van 5 t/m 15 januari in de concertzalen van Deventer, Doetinchem, Zutphen, Enschede, Zwolle, Hoogeveen, Arnhem en Nijmegen. 

Afwisselend programma 

Op het programma Slavische dansen van Dvořák, waarvoor hij zich liet inspireren door bijvoorbeeld de furiant, de polka en de dumka. Liszt is puur Hongaars in zijn beroemde Tweede Rapsodie, en de dansen die Kodály uit zijn geboortestad Galanta haalde zijn een schitterende mengeling van Tsjechische en Hongaarse volksmelodieën.  

Slobodan Trkulja & Balkanopolis  

Speciaal voor deze concerten heeft Phion het muzikale genie Slobodan Trkulja uitgenodigd. Hij brengt met zijn band Balkanopolis een stukje Balkan naar de concertzalen. De charismatische multi-instrumentalist, zanger en componist weet met zijn indrukwekkende stem het publiek steeds weer te ontroeren en op te zwepen. Hij creëerde zijn eigen bijzondere sound door traditionele Servische muziek, authentieke instrumenten, melodieën en ritmes te laten versmelten met nieuwe arrangementen en moderne instrumenten en speelstijlen. Hij trad o.a. op op het Eurovisie Songfestival met het Metropole Orkest.

phion concert

Maestro Schaefer  

Deze bijzondere concerten staan onder leiding van dirigent Henrik Schaefer. Hij is een zeer ervaren dirigent, veel mensen zullen hem bovendien kennen in de rol van juryvoorzitter van het televisieprogramma ‘Maestro’. Met veel plezier staat hij voor het orkest in deze vrolijke concerten.

Concertgegevens

Henrik Schaefer – dirigent

Special guests: Slobodan Trkulja & Balkanopolis

Programma

Zoltán Kodály – Dansen uit Galanta

Franz Liszt – Hongaarse Rapsodie no.2 in d kl.t.

Slobodan Trkulja – o..a. Eleven For my father, Black Eyes

Antonín Dvorák Slavische Dans op. 72, nr. 1, 2 en 7

Slobodan Trkulja – o.a. Goro moja, Konstantin, Nebo, Tzarigrad, Pythagora’s song en Night Voyage

Concerten

Deventer – Deventer Schouwburg 05.01 – 20.00 uur – € 30,-

Doetinchem – Schouwburg Amphion 06.01 – 20.00 uur – € 39,50

Zutphen – Theater Hanzehof & Buitensociëteit 07.01 – 20.00 uur – € 32,-

Enschede – Muziekcentrum 08.01 – 14.30 uur – vanaf € 22,-

Zwolle – De Spiegel 10.01 – 20.00 uur – vanaf € 19,50

Hoogeveen – Theater De Tamboer 12.01 – 20.00 uur – € 29,50

Arnhem – Musis 14.01 – 20.00 uur – vanaf € 23,-

Nijmegen – De Vereeniging 15.01 – 14.15 uur – vanaf € 23,-