Nieuws op wielen – Drukpershal, 20 maart

Nieuws op wielen
Zondag 20 maart 2011 – Drukpershal De Gelderlander Nijmegen

Dat duurzaam vervoer heel aantrekkelijk kan zijn, kan iedereen beleven bij Nieuws op Wielen. Tegenwoordig zijn er tal van innovatieve producten die duurzaam en praktisch vervoer met elkaar combineren. ‘Nieuws op Wielen’ presenteert op zondag 20 maart in de voormalige Gelderlander drukpershal in Nijmegen verrassende fietsen en duurzame vervoersmiddelen, zodat men kan kennismaken met nieuwe manieren om jezelf te verplaatsen. Natuurlijk kan iedereen ook volop uitproberen hoe dat bevalt.

Elektrische fietsen en e-scooters, e-motoren, superlichte ligfietsen, comfortabele trikes, een speciale boodschappenfiets, fietsen van hout of bamboe, kunstfietsen. Het is er allemaal en er is voor ieder wat wils.

Voor wie een hekel heeft aan fietsen in de regen is er de Floow. Dat is een vierwielige elektrische ‘fiets’ met overkappingsmogelijkheid en een ruime actieradius. Er zijn sublieme vouwfietsen, zoals de Mobiky, voor automobilisten die hun reis per fiets willen afmaken. Er is zelfs een ‘stadsbestendige’ fiets, de superlichte maar nagenoeg onbreekbare Vanmoof. Wie sneller wil fietsen dan ooit tevoren, kan de aerodynamische velomobiel eens uitproberen. En voor iedereen die graag sport maar niet graag in de sportschool hangt, is er de Freecross, een fitnessapparaat waarmee je jezelf ook voort kunt bewegen.

Nieuws op Wielen brengt ook kennis en kunde samen met kunst en creativiteit. Inventieve HAN studenten presenteren hun ontwerp van een elektrische fiets voor Afrika, de SEPbike. Ook is er een kunstexpositie door fotografen, ontwerpers, schilders en andere kunstenaars die zich laten inspireren door de fiets. Er is werk te zien van Diederik Grootjans, Marieke Thomassen, Erik Schoeber en vele anderen. Zelfs in de muziek klinkt de fiets door, deze wordt verzorgd door het stekkerloze straatorkest De Fietsband.

Ondernemers en kunstenaars die nog willen deelnemen aan Nieuws op Wielen, kunnen zich melden bij organisator www.fietsdiensten.nl in Nijmegen.

Zondag 20 maart, 11 tot 17 uur.
In en om voormalige drukpershal De Gelderlander, Voorstadslaan 2 in Nijmegen.
Entree gratis.