Nijmeegse Docent Elly de Bruin in de Strijd voor Filmleraar van het Jaar 2023/2024

Elly de Bruin, een gepassioneerde theater- en filmdocent aan het NSG Groenewoud in Nijmegen, is doorgedrongen tot de finale van de landelijke verkiezing voor Filmleraar van het Jaar 2023/2024. Na zich te hebben onderscheiden in regionale voorrondes, neemt zij het nu op tegen vijf andere topdocenten uit heel Nederland.

Docent Elly de Bruin – fotografie Netwerk Filmeducatie - Filmhub Oost

Publiek en Vakjury Bepalen de Winnaar

De uiteindelijke winnaar wordt eind januari 2024 gekozen, en hierbij tellen zowel publieksstemmen als een professionele beoordeling mee. U kunt uw stem op Elly de Bruin uitbrengen tot 15 januari 2024 via de website filmleraarvanhetjaar.nl.

Waarom Filmeducatie Belangrijk Is

Filmeducatie krijgt steeds meer aandacht in het moderne onderwijs. Het biedt docenten zoals Elly de Bruin de gelegenheid om complexe onderwerpen, van klimaat tot diversiteit, op een aansprekende manier te behandelen.

Juryrapport

De regionale jury was zeer te spreken over Elly de Bruin. “Elly is een uitzonderlijke filmdocent die begrijpt hoe ze de complexiteit van film- en beeldtaal kan overbrengen op haar leerlingen,” staat er in het juryrapport.

Over de Organisatie

Netwerk Filmeducatie, gesteund door het Eye Filmmuseum en het Nederlands Film Festival, organiseert deze jaarlijkse verkiezing om het belang van filmeducatie in de schijnwerpers te zetten.

Prijzen

De winnaar zal niet alleen het gezicht worden van filmeducatie in Nederland maar krijgt ook een beurs voor de post-hbo opleiding “On the Movie.” Verder zijn er diverse andere prijzen zoals een jaarabonnement op Cineville en een Nationale Bioscoopbon.

Voor meer informatie en om te stemmen, bezoek filmleraarvanhetjaar.nl.