Nijmeegse Stadshopper: Nieuwe Route voor Sneller Vervoer in de Binnenstad

De Stadshopper, het populaire stap-op-stap-af busje in Nijmegen, heeft een nieuwe en efficiëntere route. Eerder ondervond het busje hinder van druk verkeer op de Oranjesingel en het Keizer Karelplein tijdens de spits. De nieuwe route via de Van Welderenstraat biedt nu een snellere service, waarbij passagiers maximaal 10 minuten hoeven te wachten.

Stadshopper en haltes in nijmegen

Vaste Dienstregeling in het Hart van Nijmegen
De Stadshopper rijdt elke 10 minuten van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. De bus volgt een vaste route door het centrum van Nijmegen en stopt bij diverse haltes, zoals Molenstraat, Mariënburg, Ziekerstraat, en meer, zoals aangegeven op de routekaart bij dit persbericht.

Gratis en Duurzaam de Stad in
De Stadshopper is gratis voor iedereen die de binnenstad wil bezoeken. Het busje, dat plaats biedt aan 4 passagiers, wordt aangedreven door elektriciteit en bestuurd door chauffeurs van het Werkbedrijf Rijk van Nijmegen. Dit initiatief draagt bij aan de realisatie van een autoluwe binnenstad, gericht op het verminderen van autoverkeer en het bevorderen van een gastvrije omgeving.

Routekaart Stadshopper nijmegen

Proefperiode tot Eind Maart
De proefperiode van de Stadshopper loopt tot 31 maart. Gedurende deze periode wordt de behoefte aan een gratis stadsbus geëvalueerd aan de hand van reizigersfeedback en een online vragenlijst. De gemeente streeft ernaar de binnenstad toegankelijk te houden en zal op basis van deze proef bepalen of en hoe het stap-op-stap-af-vervoer voortgezet zal worden.

Reizigers en andere geïnteresseerden worden uitgenodigd hun mening te delen via de vragenlijst op nijmegen.nl/stadshopper, om zo bij te dragen aan de toekomst van dit duurzame vervoersmiddel in Nijmegen.