Nijmeegse startup Plugz genomineerd voor Laadinfra Innovatie Award

Plugz, de Nijmeegse startup die zich inzet om elektrisch laden efficiënter en duurzamer te maken, is met trots genomineerd voor de prestigieuze Laadinfra Innovatie Award. De nominatie benadrukt de impact van de baanbrekende oplossingen van Plugz op het gebied van elektrisch laden en de toewijding van het bedrijf om de algehele laadinfrastructuur in Nederland te verbeteren.

plugz Laadpaal reserveren.00_00_11_15.Still020-min

De innovatieve oplossingen van Plugz, waaronder directe boeking, smart queuing en agenda boeking, hebben de aandacht getrokken van de jury van de Laadinfra Innovatie Award, een erkenning voor bedrijven die bijdragen aan een duurzame mobiliteitsinfrastructuur in Nederland. Daarnaast heeft Plugz een uniek rating systeem ontwikkeld dat actief communiceert met gebruikers en hun laadgedrag monitort om de efficiëntie van het laadproces verder te verbeteren. Hiermee kan Plugz het organiseren van laden voor o.a. bedrijven uit handen nemen.

Het Nijmeegse bedrijf is verheugd om deel uit te maken van de groeiende groep innovators in de EV-sector en draagt met trots bij aan de verduurzaming van de mobiliteit in Nederland. Als genomineerde van de Laadinfra Innovatie Award onderstreept Plugz haar toewijding aan het ontwikkelen van slimme en efficiënte oplossingen die de laadervaring van EV-rijders verbeteren en laadangst, range anxiety en laadklevers tot het verleden laten behoren.

Plugz is ontstaan in Nijmegen en heeft haar wortels stevig verankerd in de lokale gemeenschap. De nominatie voor de Laadinfra Innovatie Award is dan ook een bron van trots voor zowel het bedrijf als de stad Nijmegen.

Het team van Plugz kijkt uit naar de uitreiking van de Laadinfra Innovatie Award op 23 mei in Rotterdam en is verheugd om hun innovatieve benadering van EV-laden te presenteren aan een breed publiek van experts, beleidsmakers en professionals uit de sector.

plugz scanning chargepoints area

Over Plugz

Plugz is een Nijmeegse startup die zich richt op het ontwikkelen van innovatieve oplossingen om elektrisch laden efficiënter en duurzamer te maken. Door het gebruik van geavanceerde data-analyse en voorspellende algoritmen streeft Plugz ernaar om laadgedrag en energieverbruik te analyseren en te optimaliseren, waardoor laadstations efficiënter kunnen worden ingezet en de benuttingsratio van laadpalen wordt verbeterd.