Nijmeegse vechtsportclubs & Allochtone jongeren

Overeenkomst bij 60-jarig jubileum boksclub NABA:

NIJMEEGSE VECHTSPORTCLUBS GAAN MEER ALLOCHTONE JONGEREN AANTREKKEN

Op 15 december 2007 viert de Nijmeegse Boksclub NABA haar 60-jarig jubileum in café Samson aan de Houtstraat 4 te Nijmegen. Dan wordt ook een overeenkomst getekend tussen NABA en de Koninklijke Nederlandse Krachtsport- en Fitnessfederatie (KNKF) voor deelname aan het programma “Tijd voor vechtsport”. Dit programma bevordert de integratie van allochtone jongeren via vecht- en krachtsport.

Namens NABA zal veelvoudig Nederlands bokskampioen en lid van het Nederlandse Olympisch boksteam, Orhan Ozturk, de overeenkomst ondertekenen.
“Tijd voor Vechtsport” is een tot 2010 lopend programma van de KNKF, in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het programma beoogt zoveel mogelijk allochtone jongeren enthousiast te maken voor de vecht- en krachtsport en moet daarmee bijdragen aan de integratie van deze jongeren. Het programma loopt in elf Nederlandse gemeenten, waaronder Nijmegen. NABA is een van de zeven Nijmeegse vechtsportverenigingen die deelnemen aan dit programma.

Dubbel feest
Het programma “Tijd voor Vechtsport” gaat in Nijmegen officieel van start tijdens de verjaardagsborrel van NABA op 15 december om 17.00 uur. Dan ondertekenen de KNKF, de gemeente Nijmegen en de zeven Nijmeegse vechtsportverenigingen een convenant waarmee zij hun samenwerking in dit programma bekrachtigen.

Sport Nijmegen