Nijmegen huldigt Olympische sporters, 3 sept

Nijmegen, 27 augustus 2008
 
Gemeente Nijmegen huldigt Olympische sporters
 
Burgemeester Thom de Graaf zet op woensdag 3 september de Nijmeegse sporters die hebben deelgenomen aan de Olympische Spelen in Beijing in het zonnetje. De Graaf ontvangt de sporters in de Schepenhal van het stadhuis van Nijmegen. Bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar de hockeysters Eefke Mulder en Maartje Goderie die een gouden medaille wonnen en roeister Annemarieke van Rumpt die zilver veroverde.

De huldiging van de sporters begint om 18.00 uur als de burgemeester de Olympische deelnemers in de Burchtstraat verwelkomt op het bordes van het stadhuis. De drie medaillewinnaars worden na een korte rit over de Grote Markt en de Burchtstraat met Tuxi’s, kleine open taxi’s met drie wielen, afgezet bij het stadhuis. Daarna houdt de burgemeester in de Schepenhal een toespraak voor de sporters en volgt er nog een bijzonder moment voor de drie medaillewinnaars.

Alle negen deelnemers die Nijmegen zijn geboren, wonen of bij een Nijmeegse club actief zijn, worden uitgenodigd. Het gaat om de schoonzwemsters Bianca en Sonja van der Velden, de voetballers Roy Makaay en Piet Velthuizen, de hockeysters Maartje Goderie en Eefke Mulder, de hockeyer Roderick Weusthof, de roeister Annemarieke van Rumpt en de turnster Sherine El Zeiny die in Nijmegen woont en naar school gaat, maar voor Egypte deelnam aan de spelen. De drie medaillewinnaars hebben al toegezegd dat ze bij de huldiging aanwezig zijn.
 
Bron Gemeente Nijmegen