Nijmegen presenteert promotiefilm

Nijmegen, 10 maart 2008

Burgemeester Thom de Graaf presenteert woensdag 12 maart de nieuwe promotie-DVD over de stad Nijmegen tijdens de Politieke Avond aan de gemeenteraad. De gemeente heeft deze film laten maken om mensen in binnen- en buitenland een indruk te geven van hetgeen Nijmegen haar inwoners, bezoekers, ondernemers en investeerders te bieden heeft.

Steden zijn net als bedrijven en instellingen op allerlei fronten verwikkeld in een concurrentiestrijd bij het aantrekken van werknemers, investeerders, studenten, inwoners en bedrijven. De gemeente Nijmegen zet de komende jaren stevig in op citymarketing met een focus op de historie als oudste stad van Nederland. Nijmegen is daarvoor momenteel op zoek naar een slogan en een beeldmerk.

Om de stad nu al regionaal, landelijk en internationaal beter op de kaart te kunnen zetten, is een eigentijdse promotiefilm ontwikkeld waarin Nijmeegse highlights op het gebied van geschiedenis, bezienswaardigheden, economie, cultuur, uitgaan, wonen, sport en de groene omgeving aan bod komen. De film staat in losse hoofdstukken en een volledige versie in het Nederlands, Engels en Duits op de DVD.

In de loop van de week stuurt het college van burgemeester en wethouders een exemplaar van de DVD naar grote Nijmeegse bedrijven, instellingen en organisaties met (inter)nationale contacten. Het college hoopt dat zij die als ambassadeurs van de stad kunnen gebruiken bij presentaties, bezoeken en op beurzen, om hun relaties een positief beeld te geven van hun bedrijf én hun vestigingsplaats Nijmegen.

Andere bedrijven kunnen desgewenst een gratis exemplaar via e-mail aanvragen: bedrijvenloket@nijmegen.nl. Voor inwoners van de stad en andere geïnteresseerden is de film op www.nijmegen.nl te bekijken.

Burgemeester Thom de Graaf presenteert de DVD op woensdag 12 maart om 18.40 uur in de hal van het stadhuis aan de gemeenteraad op de Politieke Avond. Geïnteresseerden zijn daarbij van harte welkom. De film is dan tot 21.30 uur in de hal van het stadhuis te zien, en vanaf 19.30 uur ook op www.nijmegen.nl

Bron: Gemeente Nijmegen