Jolka 2009 – Nieuwjaar op z’n Russisch


Jolka 2009

Nijmegen, 5 januari 2009
 
Nieuwjaar op z’n Russisch
 
Het Nieuwjaarsfeest van de stedenband met Pskov in Rusland vond zaterdag 3 januari weer plaats in de Ark van Oost.  De initiatiefnemers waren jongeren met een deels Russische achtergrond, geholpen door enkele stedenbanders.
 
Het Jolka spel met Vadertje Vorst, Sneeuwvlokje, de Houthakker en de kille IJskoningin was professioneler dan ooit. Op het programma stonden verder een Russische dansworkshop voor de kleintjes van dansdocente in opleiding Lobke van der Sanden, met een voorstelling tot slot. Zij gaf zelf ook nog een solovoorstelling waar ook de aanwezige Russen zeer van onder de indruk waren.
De Russische disco tot slot was een beetje geïmproviseerd doordat de vaste dj in Rusland zat, maar het aanwezige publiek ging toch van harte met de voetjes van de vloer.
 

Jolka 2009

—————————————————
 
Jolka en stedenband nieuwjaarsborrel op 3 januari 2009
Ark van Oost, 13.00 – 17.00 uur
 
De gecombineerde Jolka en Nieuwjaarsborrel van 2009 beloven weer een geweldig feest te worden, met de fameuze Russische disco als afsluiter.

 
De organiserende groep bestaat dit jaar uit
Alexander Ryjov,
Alla Rusanovskaia,
Daniël Aleksin,
Elena Natroshvili,
Hovanes Melkonov,
Ilja Shcheherbitski,
Margarita Shlyakhova,
Olga Kudryashova,
Paul Baars,
Raisa Palmer,
Tina Natroshvili
Zoia Shcheherbitski.
De voorbereidende bijeenkomsten zijn al heel gezellig (en ook nog smakelijk dankzij de bakkunst van Elena) maar op 3 januari wordt het weer een echt Russisch-Nederlandse gebeuren voor jong en oud.
 
Meer info: Stedenband Nijmegen – Pskov
 
 
Rubriek Maatschappij, Cultuur & Welzijn