Nijmegen viert 10 jaar The Big Draw: Een Tekenspektakel voor Beginners en Pro’s

Van 6 tot 10 september wordt Nijmegen het bruisende centrum van tekenkunst tijdens de 10e editie van The Big Draw. Het evenement combineert een gevarieerd programma voor professionals met een breed scala aan laagdrempelige activiteiten voor het grote publiek. Dit jaar staat het thema “Drawing with Senses” centraal, waarbij de zintuigen de leidraad vormen in workshops, exposities en voorstellingen.

big draw nijmegen 2023

Tekenen Met Zintuigen

Bezoekers worden uitgenodigd om te ontdekken hoe hun zintuigen kunnen bijdragen aan hun artistieke proces. Een breed scala aan workshops en educatieve programma’s zal dit thema verkennen, van experimentele kunst tot live performances.

Culturele Samenwerkingen

Verschillende culturele instanties in Nijmegen, van scholen tot musea en winkels, leveren hun bijdrage om van dit tekenevenement een succes te maken. Onder andere Bibliotheek De Mariënburg, Museum Het Valkhof en LUX zijn actief betrokken.

Voor Iedereen

Het evenement begint met activiteiten voor schoolkinderen van 6 tot 8 september. Daarnaast zijn er op 6 en 7 september avonden waar je je hand kunt wagen aan modeltekenen. Op de grote publieksdag op 9 september wordt de Artist Alley gelanceerd, die in slechts drie jaar is uitgegroeid tot een platform voor 175 tekenaars.

Interactieve Evenementen

Zaterdag 9 september belooft een dag vol outdoor-activiteiten te worden, inclusief workshops en kunstwerken van lokale en internationale artiesten. Speciale gast dit jaar is de Londense Rachel Gadsden, die haar kunst zal tonen en workshops zal geven.

Beeldmakersdag

Op 10 september staat de allereerste Big Draw Beeldmakersdag op het programma. Een dag waarop tekenaars hun portfolio kunnen presenteren en deelnemen aan discussies over actuele kwesties zoals AI in de kunstwereld.

The Big Draw Nederland

Nijmegen dient als kick-off voor The Big Draw Nederland, dat zich daarna uitstrekt naar andere steden zoals Arnhem, Zwolle, Dordrecht en Zutphen.

Over Stichting P-Art

Het evenement wordt georganiseerd door de non-profit Stichting P-Art, met als missie het inspireren van het publiek door middel van kunstzinnige evenementen en community-art projecten.

Voor het volledige programma en inschrijving, bezoek de website van The Big Draw Nederland.