Jonge internationale filmmakers in Nijmegen

Nijmegen, 5 oktober 2008
 
Jonge internationale filmmakers in Nijmegen
 
Tussen 10 en 19 oktober wordt voor de tweede keer Oddstream georganiseerd in Nijmegen. Jonge filmmakers uit zes landen gaan een week lang videoworkshops volgen om uiteindelijk gezamenlijk 1-minute movies te maken. Een 1-minute movie duurt precies 60 seconden en kan gebruikt worden om een boodschap op een krachtige manier te verspreiden.
 
‘Oddstream’ betekent letterlijk ‘vreemde stroom’ en staat voor de mix tussen culturen, kunstzinnige uitingen en diverse stromingen. Oddstream is elke keer een experiment waar ruimte is voor ontdekking en talentontwikkeling. De deelnemers leven en werken een periode intensief met elkaar er hierdoor laat het project een blijvende indruk achter. Binnen Oddstream draait het om intercultureel leren en het actief beoefenen (of leren) van de kunsten. In de meeste gevallen ligt de nadruk op video en fotografie maar wordt bewust de combinatie met andere disciplines opgezocht. Bij de ontwikkeling en uitvoering van de projecten worden jongeren actief betrokken.
 
Oddstream is een initiatief van de plaatselijke stichting Pink Sweater Productions die zowel internationale als lokale audiovisuele projecten opzet. Oddstream wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese Commissie,het Nederlands Fonds voor de Film en het Prins Bernhard cultuurfonds.
 
Op 18 oktober om 21:00 in Danscafé NDRGRND worden de 1-minute movies gepresenteerd en kunnen bezoekers vragen stellen aan de makers. De rest van de avond zullen de 1-minute movies als decor van de avond te zien zijn op een videomuur. Na het project zal er een dvd verschijnen met de filmproducties en zullen zij tevens in de andere landen vertoond worden. Na Oddstream # 2 zullen in 2009 ook Oddstream # 3 en # 4 gaan plaatsvinden. Pink Sweater hoopt hiermee een trend te zetten voor internationale projecten binnen Nijmegen.
 
Lees meer op  www.nijmegenvisueel.nl
 
U vindt Nijmegen Visueel ook in de rubrieken Maatschappij, Kunst en Jeugd/Jongeren